Sök resa

Zürich Reseguide

Med sina museer och gallerier av världsklass, levande kultur och fantastiska miljö är Zürich en perfekt destination för de som letar efter en kosmopolitisk cityweekend eller en längre, avkopplande semester. Med ett oslagbart läge bredvid en glittrande sjö med snöklädda berg i fjärran känns Zürich unikt schweiziskt och drar nytta av alla attraktioner du förväntar dig i en av världens ledande städer.

Staden är känd för sina banker och företag, stadens rikedom har resulterat i en imponerande samling kulturella sevärdheter, allt från teatrar till gourmetrestauranger, medan de medeltida gatorna fortfarande döljer sin beskärda del av traditionella tavernor och småaffärer. Oavsett om du funderar på att boka en rolig weekend med vänner, en familjesemester eller ett romantisk resa, Zurich har något för alla.

Resa Stockholm – Zurich

Zurich     nätter     Se mer
Zurich     nätter     Se mer

Resa Göteborg – Zurich

Zurich     nätter     Se mer
Zurich     nätter     Se mer

Resa Köpenhamn – Zurich

Zurich     nätter     Se mer
Zurich     nätter     Se mer

Se och göra i Zürich

Även om den har ett rykte som en stillsam, affärsstad kunde ingenting vara längre från sanningen. Även om dess popularitet som en sådan destination inte kan förnekas, Zürich har också tillräckligt med attraktioner för att kunna jämföra sig med det bästa i Europa och ett nattliv livlig nog för även de mest hängivna nattugglor. Besökare kan vandra de charmiga gatorna i gamla stan, rida bergbanan för svepande utsikt över staden eller njuta av den bohemiska luften på Neiderdorfs uteserveringar.

Kulturälskare kommer att bli bortskämda med valmöjligheter; se en av Europas viktigaste konstsamlingar på Museum of Fine Arts, lär dig mer om landets historia på Schweiziska Nationalmuseet eller upptäck verk av en av dess mest kända söner vid Centre Le Corbusier. Och barn aldrig kommer att glömma ett besök på det berömda Zürich Zoo, där de kan se sällsynta djurarter från hela världen i en av de mest djurvänliga djurparkerna i världen. Zürich har något för alla – en härlig storstadsdestination för unga och gamla.

En resa till Zürich är också bra för att utforska allt det som Schweiz har att erbjuda. Ta en dagstur till Europas största vattenfall, Rhen-fallen, besök en av områdets frestande chokladfabriker eller res till Alperna för att upptäcka orörda alpina byar och fantastiska vyer. Tillbaka i Zürich finns massor att göra när natten faller; Unna dig en middag på en Michelinrestaurang, dansa hela natten på en av de många klubbarna och barerna runt Zuri-väst eller se en opera eller balett på en av stadens många teatrar.