Sök resa
Zermatt Reseguide

Zermatt Reseguide

Den alpina staden Zermatt är bilfri, charmig, livlig och för alla årstider!Aktivitet är i fokus, oavsett om det är skidor under fötterna nerför nylagda puderbackar, eller på två hjul och en ram mellan benen när temperaturen höjs. Nattlivet är också oklanderligt.

Placeringen av Zermatt är mycket bra. Det ligger precis innanför den schweiziska gränsen och de italienska sjöarna Maggiore och Lago de Como ligger inte långt borta. Vintertid kan man faktiskt åka skidor från Schweiz till Italien.
Men det är Matterhorn som är huvudattraktionen i staden, både på vintern och sommaren, och många anser att Matterhorn och Zermatt nästan är synonymt.
Berget sträcker 3899 meter över havet och är täckt av en glaciär. Här får du en unik upplevelse och känsla av hur majestätiska bergen är. När byn dessutom är omgiven av cirka 20 berg i ungefär samma höjd är det ett massivt intryck.

Det är en idyllisk plats och du bör inte bli förvånad om du ser herdar med medföljande gethjordar på bete eller höra ljudet av alphorn fylla luften.

Mer om Zermatt

Skidor

När skidsäsongen pågår är Zermatt i Schweiz en av de bästa platserna i världen för det. Här väntar snö, sol och europas högsta åkhöjd.
Zermatt är en klassiker i Alperna, och i många år har skidentusiaster på alla nivåer hittat till detta bilfria paradis. Inte undra på med den höjden.
På sådan höjd är nämligen snön fin och torr och ger väldigt goda förutsättningar för skid- och brädnöjen.

Det finns cirka 5.500 bofasta invånare här, men med turisterna blir det många många fler.

Upplevelser

Men det är inte bara på skidor som de mäktiga bergen i Zermatt kan bli föremål för goda upplevelser. Det är också mycket populärt att vandra i de mäktiga bergen och det finns många möjligheter till fotvandring. Med gondol och linbana kommer du enkelt upp på de höga bergen.

Men också cykelentusiaster har hittat till detta extremparadis, och möjligheter att stöta på cyklister i full fart ner de branta sluttningarna, eller göra det själv, är verkligen närvarande.

Shopping

Det är också möjligt att tillbringa tid med shopping här nere. Det finns många affärer, de flesta sport och souvenirer, men även andra nöjen är det möjligt att hitta.

Det är trots allt Schweiz, så klockor och andra finesser finns här också.Vill du handla mer flytande varor kan det vara bra att veta att Zermatt är känt för sitt varierade och pulserande nattliv. Med andra ord goda chanser för after ski.

Ricola

Vid Batten i utkanten av Zermatt hittar man en av Ricolas örtagårdar. I idylliska omgivningar kan man noggrant studera dessa örter som i åratal har hjälpt halsont i hela världen.

Är du i Batten finns också en charmig bergsrestaurang där du kan återhämta dig och njuta av en läcker måltid innan du åker in mot centrum av Zermatt igen.