Sök resa
Zakynthos Reseguide

Zakynthos Reseguide

Detta är den 3:e största ön i Joniska öarna. De långa stränderna och massor av olika äventyr gör detta till en mycket populär plats att resa för solbadare.

Under perioden maj till september är det flest turister i Zakynthos. De mest kända orterna på ön är Kalamaki, Argassi, Alykes, Tsilivi, Vassilikos, Keri och Volimes.

De vackra stränder och det gröna havet är ett kännetecken här och det hittar du på norra och västra ön. Här präglas området av berg med många små vikar med små stränder som du kan ha för dig själv, speciellt om du reser lite utanför säsongen. Vägnätet är väl utvecklat på ön, så det att hyra en bil och resa runt rekommenderas starkt.

De stora och långa stränderna med mjuk sand ligger på den östra och södra sidan och det är där många av orterna ligger. Här är det barnvänligt. Några av stränderna är inhägnade på grund av havssköldpaddor.

 

Res till Zakynthos från Stockholm

Zakynthos     nätter     Se mer
Zakynthos     nätter     Se mer

Res till Zakynthos från Göteborg

Zakynthos     nätter     Se mer
Zakynthos     nätter     Se mer

Res till Zakynthos från Malmö

Zakynthos     nätter     Se mer
Zakynthos     nätter     Se mer

Res till Zakynthos från Köpenhamn

Zakynthos     nätter     Se mer
Zakynthos     nätter     Se mer

Mer om Zakynthos

SEVÄRDHETER:

Den pittoreska utsiktspunkten finns på den lilla ön Agios Sostis. På sommaren är denna privatägda ö ansluten till fastlandet genom en träbro och här finns både caféer och nattklubbar. På grund av en jordbävning år 1633 ligger denna ö för sig själv utanför Zante, en vanlig förkortning av Zakynthos.

På östkusten ligger ett mycket speciellt grottområde. De blå vattnet lyser upp grottan och är populär att besöka. Man kan också bada här och det finns flera olika grottor där Kyanon Spilaio är störst. Bästa tiden att gå upp här är tidigt på morgonen då det fina blå ljuset är som starkast.

I Zakynthos stad finns det många olika sevärdheter, museer och mycket mer. Bland andra Solomos och Kalvos museum. Utställningarna inkluderar gamla porträtt, fotografier och bilder och träverk som byggdes under den bysantinska perioden. Här finns också arkeologiska artefakter som härrör från nämnda period och som varade från år 330 till 1453.

BOENDE:

Under de senaste åren har Zakynthos utvecklats till att bli ett populärt turistmål. Därför kan man hitta alla typer av boende här. Man erbjuder allt från från resorts, hotell, bungalows, campingplatser och uthyrning av privata lägenheter.

HUR MAN TAR SIG DIT
De stora charterbolagen har resor hit och det finns ett stort utbud av paket. Apollo har ett stort urval i alla klasser men du kan också välja bara flyg och ordna boende på egen hand. Det finns ett brett utbud av hotelltjänster på Internet med en lång lista med hotell på ön.

Zakynthos är en mycket barnvänlig plats och bra för de som reser med barn. Vill du ha en mer fartfylld semester med en rejält nattliv, finns andra öar som är bättre lämpade, till exempel Skiathos.