Sök resa
Washington DC Reseguide

Washington DC Reseguide

Vita huset, presidenter, politik, maktkamper, men också mer! Washington DC, USA:s huvudstad, blev ursprungligen handplockat av president George Washington själv! Och här kommer du inte undan en annan viktig faktor i USA:s historia, nämligen krig!

Det är inte bara en politisk atmosfär som präglar staden. Det är också ett kulturhistoriskt center i USA. Här vimlar av spännande museer för alla, och de har också fri entré. Med andra ord finns ingen anledning till varför du inte uppdaterar dig om viktiga händelser som varit avgörande för att skapa det här landet som vi alla känner, på gott och ont.
Staden är också känd för sina många monument, vare sig det är statyn av Abe, Abraham Lincoln, som sträcker sig flera tiotals meter över marknivå, eller Washington-monumentet, som är omgivet av stolta flaggor.
Men man kommer ju inte undan det största av dem alla, Vita huset.

Vill du gå en rundtur bör du vara en riktig morgonmänniska, för köerna är kända för att innehålla många människor.

Till Washington DC från Stockholm

Washington DC     nätter     Se mer
Washington DC     nätter     Se mer

Till Washington DC från Göteborg

Washington DC     nätter     Se mer
Washington DC     nätter     Se mer

Till Washington DC från Köpenhamn

Washington DC     nätter     Se mer
Washington DC     nätter     Se mer

Mer om Washington DC

KRIG
Washington DC är också känt för att hysa en hel del smärta och sorg. Det är nämligen känt för sina krigsminnen och krigskyrkogårdar. Här hittar du svart vägg, som är ett minne av Vietnamkriget. Hela 58.000 namn är ristade in i väggen, som är en välbesökt attraktion.

Men här finns också Arlington Military Cemetery som även i dag ständigt utvidgas av soldater som har förlorat sina liv i krigsåtgärder runt om i världen.

SHOPPING
Möjligheten att använda presidenter i form av dollars finns också här. Det finns ett överflöd av köpcentra där du kan bränna presidenten efter president och komma hem med konkreta, såväl som visuella minnen.
Potomac Mills Outlet Mall är ett av de mest kända och är ett gigantiskt köpcentrum som ligger strax utanför centrum.

Det finns också butiker, restauranger och kaféer inom staden.

TRANSPORT

Inom Washington DC finns det ett utbrett tunnelbanesystem, bussystem och ett överflöd av taxibilar. Vandring är också ett bra tips.

BOENDE

Många alternativ i olika prisklasser och standarder. Här vandrarhem, B&B’s och hotell, bland annat. Det är med andra ord möjligt att besöka staden utan att blåsa hela din budget, eller tvärtom.