Sök resa
Villajoyosa Reseguide

Villajoyosa Reseguide

Med sandstränder och kristallklart vatten erbjuder den här kustorten en smak av tradition med alla bekvämligheter hos en modern resort.

Den charmiga turistorten Villajoyosa ligger vid kusten på Costa Blanca i Spanien nära den livliga semesterorten Benidorm.

Villajoyosa strandsemester

Villajoyosa är en perfekt tillflyktsort i solen med ett urval utmärkta sandstränder. De viktigaste stränderna Centro stranden och El Paradis erbjuder sandstränder med klart vatten och palmer som kantar strandpromenaden. Centro-stranden är ett utmärkt val för familjesemestern med en lekplats och ett antal vattensporter att tillgodose hela familjen. Det finns ett vakttorn på Xarco stranden och Torres stranden har ett romerskt torn, så du behöver inte avvika långt från stranden för en smak av kultur på din semester i Villajoyosa. Dykfantaster och nudister skall bege sig till den lilla viken i Raco Conill.

Resa Stockholm – Villajoyosa

Villajoyosa     nätter     Se mer
Villajoyosa     nätter     Se mer

Resa Göteborg – Villajoyosa

Villajoyosa     nätter     Se mer
Villajoyosa     nätter     Se mer

Resa Köpenhamn – Villajoyosa

Villajoyosa     nätter     Se mer
Villajoyosa     nätter     Se mer

Mer om Villajoyosa

Utforska Villajoyosa

Den traditionella fiskebyn Villajoyosa har behållit mycket av sin ursprungliga charm och erbjuder en idealisk miljö för en sommarsemester eller för de som söker lite vintersol. Bege dig till centrum i Villajoyosa och se några av de färgglada husen eller gå runt i fiskehamnen på väg till de gamla kvarteren som kallas Vila Joiosa. Varför inte ta en tur till den populära semesterorten Benidorm när du är i Villajoyosa och besök den marina parken, Aqualandia, som är en av de största vattenparkerna i Europa och Terra Mitica, den största nöjesparken i Spanien – ett bra sätt att hålla barnen underhållna.

För de som vill prova lite golf på sin semester ligger Villajoyosa idealiskt beläget nära några utmärkta banor i Denia, Altea och Moraira. Ett bra sätt att utforska omgivningarna på är att hyra en bil. Varför inte bege dig inåt landet och besöka bergsbyn Guadalest och stanna till vid en av de lokala vingårdarna för välbehövliga drycker på väg tillbaka till orten? En resa till Villajoyosa skulle inte vara komplett utan att prova det lokala köket medan du smuttar på sangria – packa resväskan och bege dig till Villajoyosa på din semester i år.