Sök resa
Venedig Reseguide

Venedig Reseguide

Venedig är främst en resa tillbaka till det förflutna. Det känns verkligen magisk och känslan av att komma till en annan epok när du sitter i gondolen genom kanalerna, är verkligen närvarande.

Vi har varit i Venedig på vintern, och det är en bra tid att besöka. Man undviker de stora mängder turister som kommer i drivor varje sommar. På årsbasis kommer ca 11 miljoner turister till den bilfria staden som bara har 70.000 invånare.

Medelåldern för de som bor på öarna är nu 50 år. Hela Venedig stad har totalt cirka 272.000 invånare. Anledningen till att det finns så få invånare på de konstruerade öarna är eftersom det är mer en plats för turism än något annat. De som bor där nu är mestadels äldre människor och rika amerikaner som äger en lägenhet som de använder bara några veckor på sommaren. Man kan se de platser som är bebodda eller inte genom att luckorna på fönstren är stängda. De som arbetar ute på de 117 små öarna bor mestadels på fastlandet och är pendlare. Med andra ord är det ganska tyst i Venedig på kvällarna och det är inte rätt plats om du letar efter Europas hippa nattklubbar.

Resa till Venedig från Stockholm

Venedig     nätter     Se mer
Venedig     nätter     Se mer

Resa till Venedig från Göteborg

Venedig     nätter     Se mer
Venedig     nätter     Se mer

Resa till Venedig från Köpenhamn

Venedig     nätter     Se mer
Venedig     nätter     Se mer

Mer om Venedig

En resa till Venedig är på många sätt ett bra resmål för de som vill ha en romantisk helg med sina nära och kära. Med de vackra omgivningarna är det inte svårt att komma i rätt stämning. Det är en mycket bra och brett kulturutbud och här kan de flesta hitta något till belåtenhet. Även om det att ta en tur i gondol är lika bra. Det finns tre turistbyråer på öarna som är redo att ge dig en överblick över alla erbjudanden och priser.

DUVORNAS HEM

En plats som bör upplevas är Markusplatsen som omges av vackra bacilica di San Marco. Den nästan teatraliska inställningen är en underbar syn och tar andan av de flesta. Det finns många små restauranger som ligger runt torget och det är ett måste att ta ett glas vin och njuta av utsikten. Mat och dryck är dyrt på Markusplatsen så det kan vara klokt att gå in i en av de otaliga gränderna för en måltid. Annars måste det påpekas att duvor är mycket väl representerade på Markusplatsen, så var uppmärksam på var du sätter benen.

Andra platser du kan uppleva är Galleria dell’Accademia som visar utvecklingen av venetiansk konst. Vill du uppleva samtida konst är Collezione Peggy Guggenheim platsen för dig med artister från Bacon till Pollock.

Palazzo Ducale ligger högt på listan över saker man måste uppleva i Venedig. Byggnaden, med sin nästan bisarra arkitektur, var hem åt den regerande makten i Venedig i hundratals år. Attraktionen är mycket populär bland turister.

GUCCI OCH VERSACE

Venedig har många bra affärer och många av mycket exklusiv karaktär. Du kan köpa de senaste nyheterna från både Gucci och Versace, bland andra. De är ganska stela de som arbetar i butikerna så förvänta dig inte stor service omedelbart.

ÅRLIG KARNEVAL

10 dagar före askonsdagen (dagen före skärtorsdagen) hålls en fantastisk karneval i stan. Har du möjlighet att åka dit då, ska du ta tillfället i akt. Masker och kostymer man använder under karnevalen, kan köpas året runt. Om du har tur kan du också få skapad en mask med avtryck av ditt eget ansikte.

DYRT

Kom ihåg att Venedig är det dyraste resmålet, både att äta och bo. Padova, Vincenza och Verona är städer som ligger bara en liten stund bort med tåg, och betydligt billigare att bo i, tågförbindelserna till och från Venedig är bra. Så håll möjligheten att bo i en annan stad öppen om du vill spara pengar. De tre ovan nämnda städerna erbjuder också många spännande äventyr och shoppingmöjligheter för alla.

Venedig är inte det bästa stället att resa om det finns barn med, eftersom man använder fötterna väldigt mycket på en sådan resa. Dessutom är det ganska besvärligt att ha barnvagnar över alla broar, trappor, för att inte nämna att den riskerar att hamna i vattnet.

Glöm inte bra skor. Vägar är stenlagda, så det är en hård yta och du känner det bra i benen efter en hel dag med sightseeing.