Sök resa
Valle Gran Ray Reseguide

Valle Gran Ray Reseguide

Valle Gran Ray (med ca 3600 invånare) är La Gomeras största turistort och ligger i en vacker, djup och bördig dal på sydvästra delen av ön. Här är det tyskarna som regerar.
TRE BYAR

Jämfört med semesterdestinationerna på Teneriffa är “stor” kanske inte det rätta ordet. Valle Gran Rey är en relativt blygsam plats i fråga om infrastruktur. Dalen innehåller ett antal kluster av hus, varav tre har att göra med turister: En knapp km upp i dalen ligger La Calera, som har en bensinstation, bankomater, läkare etc. Vid havet, ca 1,5 ifrån varandra ligger Vuelta (som har postkontoret och hamnen) och La Playa – båda har små, fina stränder.

TYSKAR

Valle Gran Rey är av en eller annan anledning, troligtvis för att det är en ganska avskild och naturskön plats, tungt invaderad av tyskar. Barerna är tyska, skyltarna är tyska, personalen är tysk.

Res till Valle Gran Ray från Stockholm

La Gomera     nätter     Se mer
La Gomera     nätter     Se mer

Res till Valle Gran Ray från Göteborg

La Gomera     nätter     Se mer

Res till Valle Gran Ray från Malmö

La Gomera     nätter     Se mer

Res till Valle Gran Ray från Köpenhamn

La Gomera     nätter     Se mer

Mer om Valle Gran Ray

AKTIVITETER

När badstränderna i Valle Gran Rey inte räcker till längre, är en båttur grejen. Båtarna går oftast runt kusten och upp till Los Órganos, en spektakulär klippformation på norra sidan av ön som bara kan ses från havet. Om du har tur, kommer du också se delfiner och valar i frihet. Dykning (det finns ett tyskt dykcenter) och promenader i dalen frestar också många.

HOTELL, RESTAURANGER OCH BARER

Det finns ett litet antal prisvärda lägenheter jämnt fördelade mellan de tre byarna, annars har området ett par hotell med pool och ett stort antal lägenheter för uthyrning. Det är i de senare de flesta turister bor.

Restauranger och barer finns i tillräckligt antal så att du hinner prova några olika inriktningar och jammen om inte La Playa även har ett diskotek(!) på sommaren.