Sök resa
Välj rätt badort på Teneriffa

Välj rätt badort på Teneriffa

Publicerad: 2021-09-02 10:26:40 - Uppdaterad: 2021-09-02 10:30:45

Bördiga Teneriffa är den största Kanarieön och runt 100 000 svenskar åker hit på semester varje år. Den sydvästra delen av ön är förstahandsvalet för de flesta, men semesterön har mycket mer att erbjuda än shopping, sol och bad och uteliv.

playadelasamericas-tenerife

Playa de las Americas och Los Cristianos ligger sida vid sida på den solsäkra sydkusten och är de största semesterorterna på Teneriffa. Badorterna knuts ihop av en fyra kilometer lång strandpromenad med stränder, kaféer, butiker och restauranger. I området finner du allt du behöver för en lyckad semester: flotta hotell, stränder, uteställen, restauranger och ett stort utbud av aktiviteter.

Vattenparken Siam Park är ett annan aktivitet som är väl värt ett besök. Här finner du attraktioner för alla åldrar, och om du inte är på lekhumör kan du koppla av i en solstol vid den konstgjorda stranden.

Det finns många olika stränder på den södra delen av Teneriffa. Några har svart lavasand medan andra har guldfärgad importerad sand. Det är möjligt att låna solstolar och parasoll på de flesta badorter, men utbudet av aktiviteter varierar. De flesta stränderna är barnvänliga och en av de mest populära heter Las Vistas och ligger mellan Las Americas och Los Cristianos.

    nätter     Se mer
    nätter     Se mer
    nätter     Se mer
    nätter     Se mer

Puerto de la Cruz

puertodelacruz-tenerife

I den vackra Oratavadalen ligger natursköna Puerto de la Cruz som många anser är en av de vackraste städerna på Kanarieöarna. Denna plats passar bra för dig som söker bra restauranger och shopping i kombination med sol och bad. Staden har en genuin och charmerande kanarisk atmosfär och är Teneriffas äldsta semesterort.

Från Puerto de la Cruz har du också en perfekt utgångspunkt för att uppleva mer av Teneriffa. Härifrån har du enkelt tillgång till natursköna vandringsturer, utflykter till vulkanen Teide med världens största krater, vingårdsbesök och djurparken Loro Parque. Glöm inte heller Lago Martiánez – César Manriques fantastiska saltvattensbassäng med laguner, blommor och stora solterasser på den nordliga udden i Puerto de la Cruz.

    nätter     Se mer
    nätter     Se mer
    nätter     Se mer
    nätter     Se mer

Los Gigantes

losgigantes-tenerife

Los Gigantes ligger tre kvart västerut från den Teneriffa södra flygplats, vid foten av de höga klipporna som har gett staden sitt namn. Detta är en av de mest solsäkra platserna på Teneiffa. Los Gigantes är en lugn semesterort med mysiga butiker och restauranger. Från den lilla hamnen kan du åka på fisketur och vi rekommenderar hyrbil för att enklare kunna upptäcka ön på egen hand. Den vackra Mascadalen strax norr om Los Gigantes rekommenderas för en vandringstur som tar lite drygt två timmar.

    nätter     Se mer
    nätter     Se mer
    nätter     Se mer
    nätter     Se mer

Santa Cruz

santacruz-tenerife

Huvustaden på Teneriffa är tropisk och äkta kanarisk och är ett måste för dig som vill uppleva något mer genuint än de populära turistorterna på den södra delen av ön. Här finns goda möjligheter för shopping, utställningar, konst och kultur. Missa inte heller den vackra Las Teresitas-stranden strax norr om huvudstaden. Detta är en av de bästa stränderna på hela Teneriffa. Under helgerna åker lokalbefolkningen gärna hit och det kan bli trängt, men under veckorna är det bättre med plats. Lunchen äter du med fördel på fiskarnas egen lunchrestaurang, Cofradia de Pescadores, söder om stranden.

    nätter     Se mer
    nätter     Se mer
    nätter     Se mer
    nätter     Se mer

El Medano

elmedano-tenerife

El Medano är en kanarisk småstad på Teneriffas sydöstkust. Från bym kan du vandra längs stranden söderut under tre kilometer och ända upp till foten av Montana Roja, 171 meter över havsnivån. Här finns vackra stränder med ljus sand. PÅ grund av de öppna landskapen och den starka nordöstliga vinden som nästan alltid blåser här är detta en av världens bästa platser för vind- och kitesurfing.

El Medano är ingen destination för massturism eller partyliv. Småstaden är snarare en kul och avslappnad plats. Här finner du många restauranger som har allt från den lokala dagens meny och tapasrätter till japansk, mexikansk och andra internationella maträtter.