Sök resa
Turkietresor-Turkiet

Turkietresor-Turkiet

Turkiet är med rätta en av svenskarnas mest älskade destinationer. Fina stränder, varmt från tidig vår till sen höst, spännande kulinariska upplevelser, alla möjligheter för spa, vänliga och gästfria människor och inte minst fin shopping. Turkietresor har nåt för alla, antingen du reser med din partner eller med hela familjen. Du kan också välja mellan olika koncept som exempelvis All Inclusive, eller bara leta efter boende nära stranden. Du kan också välja att inte bo på land men åka på kryssning i den turkiska skärgården från Bodrum eller Marmaris.

Vi vet verkligen nästan allt som är värt att veta om Turkiet, och du kan välja och vraka mellan ungdomliga Alanya, den lilla storstaden Antalya, golfmetropolen Belek, charmiga Bodrum, förstklassiga Icmeler, eleganta Kemer, Medelhavspärlan Marmaris och familjevänliga Side.

Här kan du se olika förslag på resor under sommaren till Turkiet med Turkietresor. För att ändra avresedag, reslängd, avreseflygplats eller antal resande, gå bara vidare genom att klicka.  Vi flyger från 13 orter i Sverige, från Skellefteå och Östersund i norr till Malmö i syd. För enkelhetens skull är alla priser baserade på en vecka, men du kan förstås semestra längre!

Turkietresor – vi kan Turkiet.

Till härliga Turkiet med Turkietresor

Alanya     nätter     Se mer
Alanya     nätter     Se mer
Antalya     nätter     Se mer
Belek     nätter     Se mer
Bodrum     nätter     Se mer
Icmeler     nätter     Se mer
Kemer     nätter     Se mer
Marmaris     nätter     Se mer
Marmaris     nätter     Se mer
Side     nätter     Se mer

Glada dagar i Turkiet!

Sol, bad och sand mellan tårna: Här i den östra delen av Medehavet ligger massor av fantastiska stränder. Barnfamiljer kan nästan överallt hitta långgrunda stränder med fin sand, dom som vill ha kul i vattnet kan välja mellan alla möjliga och omöjliga aktiviteter, och dom som bara vill slappna av under parasollet i lugn och ro kan nästan överallt hitta ett lugnt hörn – det finns god plats. Eller vad sägs om att åka med på en båttur, antingen bara några timmar eller med övernattning. Segla långsamt längs kusten, gör små strandhugg, bada, ät lunch inne i en vik, bara ha det bra. Vattnet är klart och fint, nästan blågrönt, och kusten kallas ofta för den turkosa kusten av turkarna själva. Pinjeskogarna doftar i solskenet, båten guppar sakta framåt…drömsemester. Om du hellre vill njuta livet vid poolen, ska det nämnas att nästan alla hotell har pool.

Det är trots allt lite roligare att handla billigt: Om du gillar att shoppa loss, så gillar du Turkiet. Här handlar du kläder, läder, guld, kryddor, skräddarsydda skjortor och kostymer och sidenscarves och en hel del mer till priser långt under vad du är van till. Men kom ihåg att pruta – det är en del av upplevelsen.

Mat och dryck: Den som gillar god mat har kommit rätt. Det turkiska köket är ett av världens bästa, och influenserna har spritt sig över hela östra Medelhavet och över Balkan. Självklart skall vi nämna Kebab, men glöm allt om det du normalt beställer från ditt lokala gatukök nere på hörnet här hemma! Nej kebab av oxe, lamm eller kyckling görs på kors och tvärs och i oräkneliga varianter på spett, från rulle, med lök och med youghurt eller tomatsås eller på bröd eller bara med sallad…variationen är enorm! Turkarna gör också en slags pizza som heter pide, och så skal vi inte glömma alla läckra sallader, juicer, börek, ayran, det goda ölet, det goda vita vinet och nationaldrycken raki som blandas med vatten till Aslan Sütü- Lejonmjölk. Perfekt tillsammans med smårätter, som kallas meze.

Aktiv semester: Om du inte bara vill sola och lata dig, finns det massor att välja på. Nere vid vattnet kan man testa paragliding, vattenskidor, windsurfing eller kanske snorkling. Eller kasta dig ut i en häftig strandfotbollsmatch, volleyboll eller kanske lite mer behagligt i värmen, en omgång strandboule. Om det ska vara vått och vilt, kan man rafte på många ställen uppe i bergen eller åka på jeepsafari. Kom ihåg säkerhetsbältet!

Kvällsliv och nattliv: Restauranter, cafeer och uteställen finns det gott om, med allt från enklare gatukök till förstklassiga restauranter. Det är förhållandevis billigt att äta ute, och en glad kväll behöver inte kosta en förmögenhet. Överallt i turistområdena finns det diskotek, musikklubbar och nattklubbar, och på många ställen kan man uppleva magdans om man har lust till det.