Sök resa
Turkiet Reseguide

Turkiet Reseguide

Turkiet som resmål

Här är en närmare introduktion till semesterorter i Turkiet, från väst till öst.

Çesme

Çesme är en före detta fiskeby med ca 22 000 invånare, små grekiska hus och cirka 10.000 hotellbäddar. Staden har faktiskt behållit både charm och lugn – och halvön är en semesterfavorit för rika turkar, särskilt societeten från Izmir.

Icmeler

Icmeler är en liten badort ca tio minuters bilresa väster om “turistjätten” Marmaris och är betydligt lugnare än sin granne både vad gäller trafik och nattliv.

Marmaris

Marmaris är känt för tre saker, åtminstone: Turkiets största småbåtshamn; med uppemot 10 000 båtar i området på sommaren, omfattande turism; i mesta laget för många och – som tur är – den vackra naturen innerst i Marmaris-bukten, med mjuka tallskogsklädda kullar och klarblått hav.

Göcek

Göcek är en liten by i Fethiye Bay som är ett av Turkiets vackraste och klimatmässigt bästa för segling. Staden har en fin, nyrenoverad hamn med bra utbud – och är känd som en rekreationsplats för de bättre bemedlade.

Kemer

Kemer är en konstruerad semesterort 42 km söder om Antalya – med hög standard, omgivet av barrskog och med Taurusbergen bakom som vacker inramning. Stämningen i staden, som har ungefär 5000 invånare, är tyst och lugn och för gärna tankarna till Rivieran; i marinan ligger segelbåtar och restauranger sida vid sida.

Antalya

Antalya är den största staden på den turkiska rivieran, med nästan en halv miljon invånare. Här kan du kombinera shopping och stadsliv med sol och bad, och bar- och restaurangbesök under långa, ljumma kvällar i hamnen.

Belek

Belek ligger ungefär 30 km öster om Antalyas centrum och är en modern stad, mest känd för Antalya National Golf Course som lockar den internationella golfeliten. Dessutom finns det en 9-hålsbana och övningsgreen. Belek har hotellanläggningar av hög klass och storlek med alla faciliteter och kan också bjuda en lång, gyllene strand. Detta är en stad som gjord för turister.

Side

Side har cirka 12.000 invånare och är en semesterort i snabb tillväxt. Staden ligger på en halvö med långa sandstränder på båda sidor. Den errbjuder en blandning av gammalt och nytt, med en livlig gammal stad full av basarer och restauranger och inte minst de spektakulära ruinerna av en tidigare storhetstid

Alanya

Alanya är en av Turkiets största semesterorter med långa stränder och pulserande nöjesliv. Staden har cirka 110.000 invånare och bara du kommer bort från hotell och solstolar, kan du också uppleva lite orientalisk atmosfär i de smala gatorna – med bönerop och backgammon-spelande män. Men trafiken märks också och staden präglas av massturism.