Sök resa
Tossa de Mar Reseguide

Tossa de Mar Reseguide

Tossa de Mar ligger mittemellan Barcelona och den franska gränsen. Det är en typisk katalansk stad med hinkvis av charm. I områdena kring staden hittar du hisnande landskap med både bergsområden och vackra dalar.

En gång var Tossa de Mar en konstnärskoloni och idag har den fortfarande mycket kvar av sin ursprungliga karaktär, med smala och slingrande gator, välbevarade stenhus och avslappnat nattliv.

Byns historia sträcker sig tillbaka till slutet av 900-talet. Liksom många andra små städer i Spanien byggdes Tossa de Mar upp som en försvarsfästning. Här i gamla stan, Vila Vella, hittar du kullerstensgator och fint bevarade byggnader. Tossas matställen finns i detta område medan det “nya” handelscentrum och hotellen ligger i området längs stränderna och vid foten av fästningen.

Res till Tossa de Mar från Stockholm

Tossa de Mar     nätter     Se mer
Tossa de Mar     nätter     Se mer

Res till Tossa de Mar från Göteborg

Tossa de Mar     nätter     Se mer

Res till Tossa de Mar från Köpenhamn

Tossa de Mar     nätter     Se mer

Mer om Tossa de Mar

De vackra halvmåneformade stränderna med grovkornig sand är populära och har en riktig Medelhavsatmosfär. Längs vattnet finns ett stort utbud av kaféer där du kan koppla av och njuta av utsikten.

Det finns två flygplatser i området. Tossa de Mar ligger ca 44 km från Girona (GRO) flygplats och 102 km från Barcelona (BCN) flygplats.