Sök resa
Torrox Reseguide

Torrox Reseguide

Torrox är en 2000 år gammal spansk by med cirka 12000 invånare. Trots sitt centrala läge, 5 mil från Malaga och bara tre kilometer från Medelhavet, har staden hittills undvikit de stora turistströmmarna.

Den gamla arkitektoniska stilen är intakt och när man strosar runt i de smala gränderna i gamla stan känner man att tiden stått stilla.

I Torrox det finns inga stora hotell eller anläggningar men flera trottoarbarer och -restauranger. Många av dessa ligger runt ett idyllisk torg med en apelsinlund. Mycket av det ursprungliga spanska är bibehållet och eftersom majoriteten av befolkningen är spanjorer är det mycket få som talar engelska här.

Res till Torrox från Stockholm

Torrox     nätter     Se mer
Torrox     nätter     Se mer

Res till Torrox från Göteborg

Torrox     nätter     Se mer

Res till Torrox från Malmö

Torrox     nätter     Se mer

Res till Torrox från Köpenhamn

Torrox     nätter     Se mer

Mer om Torrox

Man kan fortfarande träffa fisksäljare med sin moped som stannar för att sälja sardiner från en låda på pakethållaren eller en bonde med oxar och vagn som går genom den smala huvudgatan i staden, eftersom det är den kortaste vägen till fincan ligger uppe i sluttningen. Det är en levande by helt enkelt.I staden finns också bank, post, apotek, butiker, vårdcentral och saluhall. Varje måndag är det gatumarknad. På landsbygden odlas druvor, oliver, fikon och många andra frukter.