Sök resa
Torremolinos Reseguide

Torremolinos Reseguide

Staden ligger bara en femton minuters bilfärd från Malaga flygplats och stranden är lång, rak och fin. Därför är det inte förvånande att detta var den första plats på kusten där charterturismen tog riktig fart på 1960- och 70-talen.

Nu, några årtionden senare, finns de mer attraktiva orterna längre söderut och norrut på kusten – medan Torremolinos framstår som en lite trött, lite kaotiskt och inte särskilt lyxig semesterort. Men fortfarande får Torremolinos flest besökare av alla på Costa del Sol. Här kan du alltid få ett rimligt pris.

Torremolinos är en lång ort. Stranden längs stadens mäter flera kilometer och är endast avbruten av en liten udde i mitten. Annars är linjen med hotell, parasoller, restauranger, barer och souvenirshoppar närmast spikrak.

Själva centrum ligger några hundra meter bakom linjen. Det är några mödosamma meter dit eftersom centrum ligger en hel del högre än stranden. Centrum består dels av tät trafik på gatorna och modern infrastruktur, dels gågator fyllda med allt det turister kan antas uppskatta.

Res till Torremolinos från Stockholm

Torremolinos     nätter     Se mer
Torremolinos     nätter     Se mer

Res till Torremolinos från Göteborg

Torremolinos     nätter     Se mer

Res till Torremolinos från Malmö

Torremolinos     nätter     Se mer

Res till Torremolinos från Köpenhamn

Torremolinos     nätter     Se mer

Mer om Torremolinos

Det övergripande intrycket är lite rörigt. Detta beror på att stadens topografi gör det lite svårt att bedöma hur saker och ting ligger i förhållande till varandra, men också att gamla och slitna hotell minglar med Burger King, omålade stånd och pråliga fasader. Stil är inte vad som främst definierar Torremolinos.

Ändå är stranden lång och rymlig, nattlivet livligt och gatorna fyllda med erbjudanden och människor från hela Europa. Med en hyrbil eller charterbolagens bussturer kan göra utflykter till Granada (Alhambra), Sevilla, Cordoba, Gibraltar, grottorna i Nerja och Ronda. Och solen skiner garanterat lika mycket här som på de andra mer fashionabla orterna längs kusten (som för övrigt är lika trånga …).

Torremolinos lämpar sig därför bäst för de som vill ha en billig resa till solen och värmen, som uppskattar en myllrande strand, mycket folk och nattliv men som inte kräver hög standard eller “spansk charm”.