Sök resa
Thassos Reseguide

Thassos Reseguide

Gröna och frodiga Thassos är idylliskt beläget i Egeiska havet. En ö med grekisk atmosfär, stränder, tavernor och fina vatten. En plats för hela familjen, även för de minsta.

Thassos är känt för sina vackra sandstränder och även lokala greker tenderar att lägga härliga semesterdagar här. Det får väl sägas att det är ett bra tecken. Men det är inte så konstigt eftersom möjligheterna till minnesvärda dagar i solen är många.

Thassos är en plats för rekreation, batterierna laddas snabbt när man låter sig förföras och koppla av med alla nöjen som erbjuds här. Oavsett om det är lokala drycker eller maten, för att inte tala om folket.

Det finns några olika städer på ön, Limenas är det officiella namnet på Thassos stad. Här finns det cirka 3.500 bofasta invånare. Staden ligger vid kusten och har två inbjudande stränder. Härifrån har du också utsikt mot fastlandet, och möjlighet att ta färjan över.

 

Res till Thassos från Stockholm

Thassos     nätter     Se mer
Thassos     nätter     Se mer

Res till Thassos från Göteborg

Thassos     nätter     Se mer
Thassos     nätter     Se mer

Res till Thassos från Malmö

Thassos     nätter     Se mer
Thassos     nätter     Se mer

Res till Thassos från Köpenhamn

Thassos     nätter     Se mer
Thassos     nätter     Se mer

Mer om Thassos

Stadens gamla del är mycket vacker och definitivt en plats där man skall tillbringa tid, oavsett om det är på det arkeologiska museet eller shopping som du behöver eller inte behöver i en av butikerna.

Det finns också flera bra restauranger och tavernor med härlig atmosfär som ger den fina grekiska semesterkänslan. Men det finns flera idylliska platser att besöka. Semesterorten Skala Rachoni är en av dem. En vacker och bildskön plats med tavernor, butiker, kaféer och restauranger. Stranden här är också fin och många av de nya hotellen som byggs förläggs här.

Men den bästa stranden ligger i Skala Potamias, den två kilometer långa Golden beach, inte precis det mest fantasifulla namnvalet, men ger oavsett njutningsfulla dagar och sägs vara en av de finaste stränderna i Grekland.Här hittar du också byn Skala Panagia, som är känd för sin avslappnade atmosfär och många tavernor och barer.

Den mest barnvänliga stranden ligger i den lilla pittoreska staden Skala Prinou, som är en välbesökt turistort under säsongen.

TRANSPORT

Många researrangörer och flygbolag erbjuder resor hit. Flygplatsen är Kavala på fastlandet. Buss från flygplatsen Kavala till hamnen i Keramoti tar cirka femton minuter. Härifrån finns det en färja ut till ön. På Thassos finns det många möjligheter att ta sig runt med buss och taxi. Taxipris bör avtalas i förväg.

LOGI

Det finns många hotell på Thassos, och många av dem har god standard. Priserna varierar. Det finns också vandrarhem på ön. Ta reda på var du vill spendera dina dagar medan du är där och hitta sedan hotellet. Det finns många möjligheter till paketavtal.