Sök resa
Tanger Reseguide

Tanger Reseguide

Tanger, eller som det ibland kallas, Tangiers, är en livlig stad i norra Marocko. Staden är huvudstad i landets Tanger-Tetouan-region och har en lång kuststräcka där Medelhavet möter Atlanten.

Tanger har en rik och varierad historia som går tillbaka så långt som 500-talet f.Kr. Sedan då har staden varit bebodd av ett stort antal olika kulturer, inklusive de gamla feniciska och romerska civilisationerna. Det är först sedan 1900-talet att resor till Tanger har blivit ett populärt alternativ för européer och amerikaner.

Res till Tanger från Stockholm

Tanger     nätter     Se mer
Tanger     nätter     Se mer

Res till Tanger från Köpenhamn

Tanger     nätter     Se mer
Tanger     nätter     Se mer

Mer om Tanger

En del av orsaken till Tangers popularitet under de senaste åren är den pulserande blandning av kulturer som genomsyrar denna vänliga stad; Afrikanska, moriska och franska influenser är tydliga i arkitekturen, traditioner och även i det lokala köket.

Det finns några bra alternativ öppna på en kulturresa till Tanger och ett stort antal historiska platser att besöka. Sultanens palats är en av favoriterna, eller som det kallas här, ‘Dar el Makhzen “. Andra intressanta platser inkluderar den majestätiska Tanger Grand Mosque, kyrkan för den obefläckade avlelsen, och den ikoniska Fondation Lorin.

Du hittar ett bra utbud av gallerier i Tanger, liksom ett antal intressanta museer: Museet för marockansk konst och antikviteter kastar lite ljus på de folkliga traditionerna i området, medan Museet för samtida konst visar upp verk av moderna marockanska konstnärer.

Om du letar efter en souvenir från Tanger skall du ta dig ner till Petit Socco Souk, en traditionell nordafrikansk marknad under tak. Här bland de kaotiska båsen och gatuförsäljarna hittar du kryddor, siden, märkeskläder och traditionellt marockanskt hantverk. Det finns också några bra matstånd på marknaden där du kan prova ett antal klassiska marockanska delikatesser.Du kommer också att få chansen att besöka några fantastiska stränder med goda förutsättningar för sol och bad – samt ett stort utbud av spännande vattensporter.