Sök resa
Szczecin Reseguide

Szczecin Reseguide

Gräset är alltid grönare på andra sidan ån gäller inte Szczecin som ligger på båda sidor av floden Oder. Här är det grönt lite överallt men du får ändå lust att åka lite fram och tillbaka mellan de två delarna.

Den polska hamnen i Szczecin, ungefär samma storlek som Göteborg, är ett relativt nytt och mycket spännande resmål med en historia av ära och blod. Den är också känd som Stettin, särskilt i Danmark och Tyskland.

På 1700-talet var staden blodröd av skandinaviska härjningar och under 2:a världskriget blev det många kratrar i gatorna men Szczecin har ändå behållit sitt unika, och inviterar dig hjärtligt.

Res till Szczecin från Stockholm

Szczecin     nätter     Se mer
Szczecin     nätter     Se mer

Res till Szczecin från Göteborg

Szczecin     nätter     Se mer
Szczecin     nätter     Se mer

Res till Szczecin från Malmö

Szczecin     nätter     Se mer
Szczecin     nätter     Se mer

Res till Szczecin från Köpenhamn

Szczecin     nätter     Se mer
Szczecin     nätter     Se mer

Mer om Szczecin

Hamnen är den största i Polen och förr var staden en del av den mäktiga Hansan, sevärdheterna är många, och stadens två stora portar, Brama Portowa (Stadsporten) och Brama Kòrlevska (Byporten) med sina underbara utsmyckningar är två av de största. Men staden inrymmer också ett gotiskt rådhus från 1200-talet, Jacobkyrkan från 1100-talet, liksom sarkofager, teater och opera i den ärevjördiga Pomerenborgen.

Stadens invånare har en lång tradition av fiske och skeppsbyggnad och många tycker det verkar som livet inte förändrats här på hundra år, och en resa på floden Oder rekommenderas starkt.

Szczecin har en uppsjö av små butiker där du kan göra fynd. Mycket är billigt i Polen.. Det finns också köpcentrum här, och marknader som erbjuder många varierande och spännande varor.

Att staden också har stort inflytande från väst ses på de många lyxbutiker som växt fram. Möjligheterna att komma hem med något mousserande och dyrt, är många.
HÄLSOSEMESTER
Polen har på senare år blivit en bedårande plats att resa till för att få sina tänder ordnade och Szczecin är inget undantag. Så möjligheterna för ett charmigt leende i kombination med en avkopplande, äventyrlig semester är stora.
AKTIVITET

Några minuter utanför staden ligger Binowo Park Golf Club, och lockar med sina 18 hål och alla andra bekvämligheter man kan tänka sig. Det ordnas ofta utflykter, som seglatser, och det är väl värt att kasta sig på en sådan när man är här.