Sök resa
Stavanger Reseguide

Stavanger Reseguide

Oljestaden på västkusten är kanske den mest urbana av de fyra “stora städerna” i Norge. Under de senaste åren har kulturlivet ökat markant och den bågnar av festivaler och evenemang. Caféer och restauranger har massor av karaktär och ett besök på någon av dem är ett måste för en komplett upplevelse av staden. Att resa hit ger dig möjligheter till att både äta kakan och ha den kvar. Den livliga nattlivet, kulturella aktiviteter och de verkligt stora naturupplevelserna är alla inom räckhåll för denna lilla stad på västkusten.

När man skriver om de platser som måste upplevas och se i Stavanger, är det faktiskt lite svårt att prioritera vad man ska dra ut som viktigast. För i denna stad hittar du något för alla. Men här har du åtminstone godbitarna i centrum, som helt enkelt måste upplevas.

Res till Stavanger från Stockholm

Stavanger     nätter     Se mer
Stavanger     nätter     Se mer

Res till Stavanger från Göteborg

Stavanger     nätter     Se mer
Stavanger     nätter     Se mer

Res till Stavanger från Malmö

Stavanger     nätter     Se mer
Stavanger     nätter     Se mer

Res till Stavanger från Köpenhamn

Stavanger     nätter     Se mer
Stavanger     nätter     Se mer

Mer om Stavanger

SEVÄRDHETER

Arkeologiska Museum: Här hittar du antikviteter från hela Rogaland från de första människorna kom hit tills medeltiden. Det är ett öppet museum och värdar kan hjälpa dig att ordna ett besök här.Under året finns det olika tematiska utställningar och en stor samling detaljerade modeller. Det finns också ett café i museet trädgården med traditionell norsk mat, bibliotek och museibutik och mer. Väl värt ett besök oavsett hur länge du kommer att vara i stan. Ligger 10 minuter till fots från centrum.

Valbergtårnet:

Byggd 1658 som ett vakttorn med klocka på Valberg mitt i stan. Tornet byggdes som en del av stadens försvar förberedelser, men klockan användes också av eld. Det var en riktig stads poliser som stod här, som tjänade både som polis och fireguard. Detta började på 1700-talet och slutade på 1860-talet. Tower ligger mitt i hjärtat av staden och ger fin utsikt iver staden. Dessutom är en av stadens bästa restauranger och nattliv i närheten ..

Old Stavanger:
Denna del av staden består av 173 små vita trähus under perioden 1700 till 1800-talet. Här hittar du också flera galleri och hantverksbutik. Här bodde hantverkare, sjömän och arbetare. De fick nöja sig med 4-5 kvadratmeter brutto bostadslägenhet pr. person. Det kunde ofta stanna upp till 20-25 personer i varje hus. Ett mycket charmigt område, vilket bör ses. Ligger precis vid piren.
KULTUR ERBJUDANDE

Folken, Stavanger Elev: hus många stads elever där du kan köpa kalla drycker till ett rimligt pris. Men det slutar inte där. Här hålls de stora och små konserter, utställningar och föreställningar under hela året. Väl värt ett besök!

Maijazz: Ja, kanske lite för långt till maj, men oavsett, dra till Stavanger vid denna tid, du är garanterad många coola kulturupplevelser och ett pulserande nattliv som bäst.

Tou Scene: Detta är den gamla Tou Bryggeri som nu har blivit en mötesplats för många kreativa själar, och en scen för konst, musik och teater. Det har varit genom omfattande ombyggnad och är en av de trendigaste platserna att besöka i Stavanger, och lyckligtvis för dem som gillar att träffa några alternativa människor också.

Rogaland Teater: Populära föreställningar, och många kända skådespelare kommer hit för att delta i produktioner. En ganska liten och intim teater, men den stora salen i röd sammet och guld ger en hisnande upplevelse.