Sök resa
Sol och storstad i påsk - här är de billigaste resorna

Sol och storstad i påsk - här är de billigaste resorna

Påsken är högsäsong för storstads- och solresor. Men det är fortfarande inte för sent att beställa utlandssemester. För ungefär 2500 kronor får du en storstadssemester. För 3500 kronor får du en vecka med sol och strand. Billigast är Mallorca, Algarve, Gdansk och Berlin.

– Det är populärt att resa utomlands under påskhelgen. Många bokar sin semester flera månader i förväg. Lyckligtvis finns det fortfarande några lediga platser och vi har hittat några av de bästa erbjudanden just nu, säger Ruth-Elin Simonsen på Sistaminuten.se.

Mallorca från 3500 kroner 

Även om det fortfarande är lågsäsong så brukar våren ha kommit långt vid Medelhavskusten i mitten av april. Sistaminuten.se:s bästa tips till den som vill fira påsk med sol, värme och strand är Mallorca.

– På både Mallorca och den spanska solkusten kan du få fina sommardagar i april. Det är mycket lugnare då än under högsäsongen, fortsätter Simonsen. En veckas semester på Mallorca under påsk kostar från 3500 för flyg och hotell. Lägg på en 500-lapp om du till Alicante.

Algarvekusten – mycket för pengarna

Algarvekusten i Portugal (LÄNK) är ett annat bra tips från sistaminuten.se. Enligt Simonsen är Algarve kanske den plats där du får mest för pengarna i påskveckan om du vill kombinera påsk med några lite strandliv.

– Bra hotell och bra priser kännetecknar Algarvekusten i påskveckan. Just nu du få en vecka med flyg och hotell från omkring 4000. Dessutom Portugal billigare att leva i. Så här får du verkligen mycket för pengarna, säger Simonsen.

Påskägg i storstaden

Våren är också högsäsong för storstadsresor. Barcelona är ett perfekt val för dig som vill kombinera storstadsliv med sol och strand.

– Till Barcelona kommer du för cirka 3500 kronor, inklusive två nätter på ett fyrstjärnigt hotell, säger Ruth-Elin. Väljer du London istället räcker den med en tusenlapp mindre för samma hotellstandard, två nätter och flyg.

– Ett annat alternativ är den kulturstaden Berlin. Dit går resorna på omkring 2500 kronor för flyg och två nätter på ett fyrstjärnigt hotell. Men om du har stram budget rekommenderar jag Östeuropa och städer som Krakow, Prag och Budapest. Det är inte så mycket billigare att resa dit men semesterpengar räcka längre när du shoppar, äter och dricker, tipsar Ruth-Elin.

Högsäsong för låga priser

Enligt Ruth-Eliin Simonsen fylls både flygplan och hotell upp under de närmaste veckorna. Det gäller att vara snabb för att försäkra sig om det bästa priserna.

– Om du inte har möjlighet att resa nu så är mitt tips att åka i maj istället. Då sjunker priserna till bottennivå och du kan få en storstads- eller solsemester för en bråkdel av vad du betalar under högsäsong, säger Simonsen.

Bästa priserna till Mallorca

Mallorca     nätter     Se mer
Mallorca     nätter     Se mer
Mallorca     nätter     Se mer

Bästa priserna till Algarve

Algarve     nätter     Se mer
Algarve     nätter     Se mer
Algarve     nätter     Se mer

Bästa priserna till Barcelona

Barcelona     nätter     Se mer
Barcelona     nätter     Se mer

Bästa priserna till Amsterdam

Amsterdam     nätter     Se mer
Amsterdam     nätter     Se mer

Bästa priserna till Berlin

Berlin     nätter     Se mer
Berlin     nätter     Se mer