Sök resa
Seoul Reseguide

Seoul Reseguide

Över tio miljoner människor lever i Sydkoreas huvudstad Seoul. Staden har med andra ord soul, som betyder själ, vilket i sin tur innebär att du är sitter kvar med otaliga minnen oavsett ålder. Det är en stad full av historia och modernitet i byggnader och kultur, en plats för hemliga trädgårdar och inte minst, ett land med en gräns i norr.

Under Koreakriget blev Seoul nästan jämnat med jorden. Men som alltid med en vinnare, har den återigen rest sig och är en modern storstad som unikt förenar asiatiska läckerheter.
Vackert belägen vid floden Han har Sydkoreas huvudstad vuxit sedan före Kristi födelse. Historiskt är den med andra ord och det är många spännande händelser att bekanta sig med.
Det finns också många byggnader som kan avnjutas i all sin rekonstruerade härlighet, och även några som överlevde den våldsamma krigsförstörelse som inträffade här en gång.
Namdaemun, stadsporten, är en stolthet för landet och efter mörkrets fall vallfärdar folk hit för att se den vackra upplysta porten i all sin prakt.

Mount Inwang är också en plats att besöka och för att låta tankarna vandra in i fantasin och föreställa sig livet här tidigare, när de unika templen uppenbarar sig för ditt yttre och inre öga.

Till Seoul från Stockholm

Seoul     nätter     Se mer
Seoul     nätter     Se mer

Till Seoul från Göteborg

Seoul     nätter     Se mer
Seoul     nätter     Se mer

Till Seoul från Köpenhamn

Seoul     nätter     Se mer
Seoul     nätter     Se mer

Mer om Seoul

MATGLÄDJE
Blir du mätt på det visuella kan det vara bra att fylla upp med konkret bränsle och det råder ingen brist på matställen.

Men tänk på att det kan vara en utmaning att hitta engelska menyer och du bör därför ha ett öppet sinne när du behöver påfyllnad.

SHOPPING
Seoul är också en plats där du kan uppnå glödhet magnetremsa på Visa- eller Mastercardet, eller vad du nu har tagit med dig för att fylla resväskan ordentligt inför hemresan.

Här hittar du allt från världsberömda designers till olika marknader med souvenirer av många slag.

FESTIVALER
Det händer mycket i Seoul under året, bland annat olika festivaler.
Den mest kända är Hi Seoul Festival som hålls fyra gånger per år, efter årstiderna. Här kan man få en särskild införing i de kulturella nöjena från både förr och nu.
Harvest Moon Festival är också mycket viktig och firas i hela landet. Dessutom har du möjlighet att fira Buddhas födelsedag i april / maj.

Reser man med barn bör också temaparken Everland upplevas.

TRANSPORT
Det finns flera flygplatser som i denna stad, och flera företag som erbjuder resor hit här. Många erbjuder också paketresor, vilket kan vara ett smart alternativ.
Lokal taxi kan vara ett bra alternativ. Det finns många av dem, och man kan både stoppa dem på gatan och förboka dem. Det finns också flera bussar och ett omfattande tunnelbanesystem.

Men som alltid, se till att använda benen lite också. Det ger mer tid för intrycken att sjunka in.

BOENDE

Här har du allt från dyra hotell till budgethotell och vandrarhem, så du bör kunna hitta något som passar alla smaker och plånböcker.