Sök resa
Schladming-Dachstein Reseguide

Schladming-Dachstein Reseguide

En av Österrikes stolta alpdestinationer är ett vackert och storslaget visuellt mästerverk. Här kan du åka skidor över glaciären, ta en molnpromenad, besöka otroliga isslott och njuta after ski. Inte illa i Arnold Schwarzeneggers hemstad.

Schladming- Dachstein har länge varit ett skidparadis, där horder av skidentusiaster, både professionella och amatörer, har utmanat sig själva genom att besöka den visuellt magnifika österrikiska naturen.

Här har de ca 220 km pister och över 100 liftar, och det finns både kvälls- och dagåkning.

Res till Schladming från Stockholm

Schladming     nätter     Se mer
Schladming     nätter     Se mer

Res till Schladming från Göteborg

Schladming     nätter     Se mer
Schladming     nätter     Se mer

Res till Schladming från Malmö

Schladming     nätter     Se mer
Schladming     nätter     Se mer

Res till Schladming från Köpenhamn

Schladming     nätter     Se mer
Schladming     nätter     Se mer

Mer om Schladming-Dachstein

Men backarna här är omtyckta på sommaren också. Med mountainbikens inträde i sportvärlden, används området här året runt och naturen och bergen är lika inbjudande då också. Här finns också människorna, som är kända för sin behagliga framtoning.
I området ligger också de kända bergsområdena Hauser Kaibling, Hochwurzens och Reiteralm och de något mindre, men också kända områdena; Fageralm, Stoderzinken och Riesneralm.
Det innebär, som ni säkert har förstått, att det finns många möjligheter!
Men så är också området en del av Skiamade, som endast toppdestinationer i Österrike är med i.
Det säger en del att Skid-VM 2013 arrangerades här.

Är du trött på att på att åka utför kan du också prova på klättringsmöjligheterna som finns, och det sägs att det är ett av de bästa ställena att göra just det på.

SEVÄRDHETER
Precis vid Dachsteins fjällstation ligger en av de mest spännande attraktionerna i området. Dachstein Sky Walk. Det är en balkong med glasbotten som ger en fantastisk djuputsikt från den höga klippväggen Hunderskogel där den är fäst. Det sträcker sig över mot andra klippor och är förmodligen inte särskilt populär för människor med höjdskräck och fantasi.
Du kan även utforska glaciären genom Dachstein Eispalast. Ett isslott med tronrum, kristalldom och en unik upplevelse av is, ljud och ljus, djupt in i Dachstein-glaciären. Något annat som är lysande med detta slottet är att det är öppet året, oavsett väder.
Men det finns flera nöjen som har gjort området till en favoritplats för skidentusiaster.
Här finns 87 skidstugor med kulinariska äventyr och afterski-möjligheter.

En annan sak som är bra är gästfriheten de är kända för vilket bidrar till att skapa en trevlig atmosfär och upplevelse för de som kommer hit.