Sök resa
Santa Ponsa Reseguide

Santa Ponsa Reseguide

Santa Ponsa är en typiskt internationell destination som är och har ungefär vad du kan förvänta dig – utan att det är negativt menat. Orten är inte för stor, stränderna är bra, det finns ett bra utbud av restauranger och nattliv, medan det är betydligt lugnare här än i Palmanova och Magaluf, som många kommer att tycka är okej.

Santa Ponsa ligger ungefär 2 mil sydväst om Palma stad och bara fem kilometer från nattlivsmetropolen Palma Nova. Så du är bara en kort bussresa från bra shopping, kulturella sevärdheter och det hetaste nöjesliv du kan tänka dig. Men själva Santa Ponsa är lugnt och “normalt”. Staden har inga egna sevärdheter men är faktiskt lite känd på önsom den plats där kung Jakob den förste, erövraren, gick iland och kastade ut morerna 1229. Till minne av händelsen har man satt upp ett kors, “Cruz de la Conquista”, som står ovanför staden varifrån det är fin utsikt.

 
STRANDEN

Hjärtat i staden är en stor, fin sandstrand med skuggande pinjeträd i bakkanten. Även om stranden är relativt rymlig och av god kvalitet är det fortfarande ganska fullt under högsäsong och speciellt på söndagar när mallorkinerna själva tillkommer. Om du hamnar på ett hotell en bit ut från centrum kan det vara lite av en promenad att gå till stranden men du kan också bada från klipporna som ligger utanför många av hotellen och det finns en liten strand vid marinan en bit ut i viken på södra sidan, 15 minuters promenad från stranden. Marinan är också ett favoritställe att promenera runt på kvällarna, titta på båtar och kanske slå sig ner på en restaurang.

 
AKTIVITETER

Skulle du ha lust att röra på dig finns ett rikligt utbud av vattensporter, inklusive dykning (dykcentret ligger i hamnen), trampbåtar, vattenskidor och vattenskoter. Annars kan du spela tennis, squash, minigolf eller bowling. Santa Ponsa har också tre golfbanor, varav en är öppen för gäster.

 
NATTLIV

Santa Ponsa har ett rikligt utbud av restauranger, barer och diskotek samt goda shoppingmöjligheter för de som vill laga sin egen mat. På ett av torgen arrangeras underhållning för vuxna och barn flera gånger i veckan under högsäsong och annars finns det ett riktigt livligt och gladlynt nattliv, mestadels centrerat runt stora torget. Du hittar det mesta här, från karaoke, via spansk folkmusik och techno till barer som skapar färgglada drinkar för barn. Vill du ha mer går det ofta bussar till staden Palma och Palma Nova men de kan ofta vara överfyllda och är ficktjuvarnas favorit.

Res till Santa Ponsa från Stockholm

Santa Ponsa     nätter     Se mer
Santa Ponsa     nätter     Se mer

Res till Santa Ponsa från Göteborg

Santa Ponsa     nätter     Se mer

Res till Santa Ponsa från Malmö

Santa Ponsa     nätter     Se mer

Res till Santa Ponsa från Köpenhamn

Santa Ponsa     nätter     Se mer

Mer om Santa Ponsa

UTFLYKTER
Mallorca är en spännande ö att upptäcka på egen hand. Det är en bra idé att hyra en bil och ta en tur till byarna på ön, kanske ut på spetsen av Cap de Formentor i norr, eller låta barnen får bestämma och ta en dag eller två i Acuacity, Aqua Park och / eller Marineland, alla ligger strax utanför Palma. Hidropark. Annars är det obligatoriskt med en shoppingrunda till huvudstaden Palma, där du måste se den stora katedralen.

Med bil kan du också ta en tur upp i Sierra de Tramontana som ligger strax norr om Santa Ponsa och som sträcker sig längs hela Mallorcas västkust. Här finner du charmiga små byar och kuperat landskap. En halv mil nordväst om Santa Ponsa ligger den vackra semesterorten Paguera och lite längre västerut, upp i en dal fästningsstaden Andraitx. Man placerade gärna de viktiga städerna lite tillbakadragna från havet för att vara bättre skyddade mot pirater. Nedanför Andratx ligger den tillhörande hamnen och fiskebyn; Puerto de Andratx som har utmärkta fiskrestauranger och massor av båtar. I Andratx det annars marknad varje onsdag morgon.

Charterbolagen har också ett brett utbud av erbjudanden om utflykter, bland annat till klosterstaden Valldemossa, där kompositören Frederic Chopin bodde ett tag, de vackra droppstensgrottorna i Porto Cristo, Manacor, där de berömda Majorica-pärlorna odlas – och dessutom kan du välja mellan ett antal resor både på land och vatten som kretsar kring mat, dryck, bad och nöjen. Mallorca är en av Europas främsta golfdestinationer och har mer än 14 banor fördelade runt ön.

Santa Ponsa är väl lämpad för familjer med barn i alla åldrar och människor som söker varken för mycket action eller graciöst lugn. Kort sagt: En “lagom” destination. Santa Ponsa präglas av brittiska turister och dito barer.