Sök resa
San Antonio Reseguide

San Antonio Reseguide

San Antonio är Ibizas näst största stad och har ett nattliv som överträffar Ibiza stad när det kommer till gränslöst partajande. Även här finns klubbar i världsklass. Men ändå är San Antonio också en helt ok destination för familjer men då utanför högsäsong i juli och augusti.

San Antonio är en populär charterdestination och därmed sprickfullt på sommaren. Tonen är informell och lämpar sig inte för de mest konservativt lagda: Du kan stöta på topless kvinnor på klubbarna och oändligt mycket av detsamma på stränderna. Marijuana är ganska utbredd även om det är strikt förbjudet i lag. Alkoholen flödar fritt och av gästerna är en del brittiska huliganer… OK, det kanske är att överdriva situationen lite, men ändå … ta inte med svärmor hit i juli eller augusti, please.

De stora klubbarna – Es Paradis och Eden – ligger i utkanten av staden och ger dig den fulla Ibiza-upplevelsen: Avancerad ljud- och ljusshow, popcorn- och bubbelmaskiner, vattenpartys o.s.v. Nattlivet i övrigt utspelas i “West End” (britterna igen ..), som är två täta bargator med en del något mindre diskotek också. San Antonio har gärna något högre puls än Ibiza stad i början av sommaren (maj, juni), medan huvudstaden tar över lite senare (juli, augusti).

MAT OCH DRYCK

På restaurangfronten kan du välja mellan spanska tapas, italiensk pizza, mexikanska fajitas, kinesisk chop suey, indiska curryrätter och det thailändska köket. Bland andra. Drycker kan intas med tillhörande karaoke, skotska kiltar eller vackra solnedgångar.

Res till San Antonio från Stockholm

San Antonio     nätter     Se mer
San Antonio     nätter     Se mer

Res till San Antonio från Göteborg

San Antonio     nätter     Se mer

Res till San Antonio från Köpenhamn

San Antonio     nätter     Se mer

Mer om San Antonio

STRÄNDERNA

Det finns en liten smal sandstrand innerst i viken i själva staden men det är klokare att ta färjan eller bil till en av de omgivande stränderna: Port des Torrent eller Cala Bassa ungefär 5 km till sydväst eller Cala Gracio ungefär 1.5 km norrut. Lite längre norrut ligger den lilla charmiga badviken Cala Salada som du bara når med bi. Gemensamt för alla stränder är den vita, finkorniga sanden, ett par hundra meter långa och att det är långgrunt och familjevänligt. Det finns trampbåtar, bananbåtar och volleyboll.

ATT GÖRA

San Antonio grundades av romarna och hette då Port Magnus. Gamla stan går tillbaka till 1500-talet och kan bl.a. framvisa en fin kyrka som är värd att se. En gång var detta en fredlig liten fiskeby men nu har fiskarna flytt.

I utkanten av San Antonio kan du besöka Aquario Cap Blanc, ett fascinerande akvarium byggt i en naturlig grotta och från San Antonio går också en två timmars sightseeingtur med minitåg (på gummihjul) upp till öns högsta utsiktspunkt – med inlagt cafébesök på vägen. För barnen finns det en go-kartbana i utkanten av staden och en liten nöjespark strax utanför en av de stora klubbarna, Es Paradis. Några kilometer utanför staden ligger ridcentrat Can Sires. Och så måste du förmodligen låta dig fotograferas framför den stora äggskulpturen som rests för att hedra Columbus som vissa tror föddes i Ibiza.

SHOPPING

Liksom i Ibiza stad, hittar du i San Antonio en hippiemarknad nere i hamnen på kvällarna. Staden har en 5-vånings galleria, modebutiker, matsupermarknad och massor med krimskrams. Ofta väldigt prisvärt.