Sök resa
Samos Reseguide

Samos Reseguide

Samos är också namnet på den största staden här, den ligger på den nordöstra kusten. Här är det möjligt att del av traditionell grekisk miljö, och den bågnar av grönsaksmarknader och andra.

Hamnen är också en livlig och upplevelsefylld plats, vilken bör ses.Charterturister tenderar att samlas i staden Phytagorion, som är en idyllisk hamnstad på öns södra kust som kantas av barer, restauranger och nattklubbar i kullerstensgatorna.

Verkligen värt ett besök och en härlig plats att studera det grekiska köket och vässa sin matematiska kunskaper i by uppkallad efter den berömda matematikern Phytagoras, när notan ska betalas. Kokkari ligger också på charterturismtoppen. Den ligger cirka tio kilometer väster om Samos centrum och har omkring tusen invånare, och en hel del artistsjälar från hela världen. Det hittar man också vackrabrytningar och vindar starka nog för vindsurfing.

 

Res till Samos från Stockholm

Samos     nätter     Se mer
Samos     nätter     Se mer

Res till Samos från Göteborg

Samos     nätter     Se mer
Samos     nätter     Se mer

Res till Samos från Malmö

Samos     nätter     Se mer
Samos     nätter     Se mer

Res till Samos från Köpenhamn

Samos     nätter     Se mer
Samos     nätter     Se mer

Mer om Samos

Vill du däremot erövra ön på egen hand, åtminstone känslan, kan det vara en idé att hyra en bil och låta okända vägar ta dig till okända platser, där du kan hitta okända människor och dela okända glädjeämnen. Ön är tillräckligt stor att just detta.
SEVÄRDHETER
Det finns många sevärdheter i Samos och de flesta är av historiskt värde. Efpaliniontunneln -vattenledande tunnlar som grävts ut i klippan, Heraion – templet som skulle bli antikens största till ära för Hera och Manolates – ett fågelparadis och vackra byar är några av dem.
TRANSPORT

Grekland är en härlig destination, och flera flygbolag erbjuder flyg från Norden. Samos har också en egen flygplats. Det är smart att kolla erbjudanden från researrangörer ett tag innan man skall resa.

Det är ett väl utvecklat bussnät på ön, och det är rimligt att ta sig runt. Det finns också uthyrning av cyklar, bilar och mopeder som låter dig vara flexibel när du vill uppleva ön. Taxi är också utbredd.
LOGI

Det finns många olika boenden här, hotell, semesterlägenheter, och mer. Det är bäst att kontrollera i förväg, planera vilka städer du vill uppleva och om du vill ha en solid bas, eller flytta runt lite.