Sök resa
Salzburg Reseguide

Salzburg Reseguide

En spännande stad där du genast känner sig hemma. Här hittar du Mozarts födelseplats, folkliv och de närliggande alperna med sin pudersnö, högt flygande 360:or och en fet Kallis 90.

Salzburg är Österrikes fjärde största stad och ligger ungefär i mitten av landet, det är en välbevarad pärla av ny och äldre arkitektur – särskilt den gamla stadsdelen, med sin världsberömda barockarkitektur och som är listad på Unescos världsarvslista, idylliskt landskap – Alperna kännetecknar området, musik – det var här det världsberömda musikaliska geniet Mozart kom till världen, en värld han gick till historien i genom sina graciösa toner, och så mycket mer.

Res till Salzburg från Stockholm

Salzburg     nätter     Se mer
Salzburg     nätter     Se mer

Res till Salzburg från Göteborg

Salzburg     nätter     Se mer
Salzburg     nätter     Se mer

Res till Salzburg från Malmö

Salzburg     nätter     Se mer
Salzburg     nätter     Se mer

Res till Salzburg från Köpenhamn

Salzburg     nätter     Se mer
Salzburg     nätter     Se mer

Mer om Salzburg

För många är han bara ett minne, och hans födelseort en prick långt där nere någonstans, Salzburg är också ett sportmecka för skid- och snowboardentusiaster.Med sina höga alptoppar, pudersnö, är det en härlig plats att släppa sig lös och glida ner de branta sluttningarna.

Populära skidområden såsom: Bad Hofganstein, Wagrain, Saalbach-Hinterglemm, Kitzbuel och Zell am See ligger i närheten och härliga platser att ta skientusiasmen till nya nivåer och öva på, eller förbättra, flygande tricks – som Kallis 90. För de som inte vet vad det är kan jag berätta att det finns en kompis som ständigt försöker sig på en 180.

Med cirka 22 skidområden och knappt 2000 km längdspår är möjligheterna oändliga. På sommaren är desamma områdena vandringsleder i vacker natur. Sommartid finns det också ett antal badorter, natursköna golfbanor, seglingsmöjligheter och fiske.

Staden har också en livlig kulturscen, med många stora sevärdheter. Regionen är utsmyckad med slott, kloster, medeltida fästningar, museer, gallerier och stadens vita guld – öppna saltgruvor. Dessutom finns det ett överflöd av marknader, fester och festivaler som man kan delta i. Det är också ett bedårande resmål för shopping med ett stort utbud av butiker i och runt den berömda gågatan Getreidegasse.

Mozart har också satt sin prägel på staden i termer av den lokala kakan, Mozartbollen, som är en härlig pralin och rekommenderas med en varm kopp vitt kaffe, som han drack det.