Sök resa
Rotterdam Reseguide

Rotterdam Reseguide

Ungt, trendigt och på gång. Rotterdam är ett arkitektoniskt underverk i sig. En lekfull hamnstad där kultur och “annorlundahet” är lite av ett kännetecken.

Rotterdam ligger vid floden Maas och är en kreativ stad – en av Hollands största och med den yngsta befolkningen i landet. Det finns massor av erbjudanden för alla och mer kommer det att bli.
För stadsplanerarna är inte klara ännu och har egentligen planer på att inte bli det. De kommer att förbli unga och i rörelse, de kommer de utvecklas, och de har ett stjärnspäckat lag. Kreativ arkitektur är ett kännetecknen för staden och kan därför inte jämföras med mer kända Amsterdam.
Kriget har mycket av skulden för att Rotterdam har blivit precis som det har blivit. Det bombades ganska ordentligt och det är därför det nyligen dykt upp arkitektonisk tecknade av fantastiska arkitekter såsom Renzo Piano. Det är för övrigt han som är arkitekten bakom The Shard i London och Centre George Pompidou i Paris, bland annat.

Men I Rotterdam har de redan mycket.

STRUKTURERAT
Vissa sevärdheter skall man uppleva på nära håll: Erasmus Bridge, Kubhusen, Huvudbiblioteket och många av de spännande museerna och gallerierna.

Shoppinggatan Lijnban är byggd bara för att vara en shoppinggata. De har även en egen väg på baksidan av butikerna så att varutransporterna inte skall störa de som vill spendera pengar.
Det är inte säkert att det hade gjort någon skillnad, med designerbutiker som Gucci, Dries Van Noten och andra attraktiva butiker så är det nog lätt att spendera pengar ändå.

Det är också ett resmål för designmedvetna och strax utanför staden hittar du gigantcentret Winkelcentrum Alexandrium där det kryllar av designbutiker, specialbutiker och andra affärer.

Resor till Rotterdam från Stockholm

Rotterdam     nätter     Se mer
Rotterdam     nätter     Se mer

Resor till Rotterdam från Göteborg

Rotterdam     nätter     Se mer
Rotterdam     nätter     Se mer

Resor till Rotterdam från Malmö

Rotterdam     nätter     Se mer
Rotterdam     nätter     Se mer

Mer om Rotterdam

NATTLIV
Som nämnts tidigare är Rotterdam en ung stad och den är känd för att ha ett bra nattliv. Ett av de mest spännande inslagen i djungeln är det ekologiska discot Watt som till och med fångar upp energin du ger ifrån dig på dansgolvet.
Men det finns många andra ställen där du kan dansa av dig energi eller fylla på med mat och dryck istället.

Rotterdam investerar också i kultur med bland annat North Sea Jazz Festival.

TRANSPORT
Det finns möjligheter att flyga, det går fort och är relativt billigt. Är du i Storbritannien, kan du också ta färjan från Hull.

Inom staden är fötter och cykel bra alternativ. Det är ett platt land, så cykla går bra även om du inte är den mest tränade. Men de har också bra nätverk med kollektivtrafik, även från flygplatsen.