Sök resa
Rimini Reseguide

Rimini Reseguide

Rimini är det mest populära strandområdet längs Adriatiska havet. Efter att ha legat vilande ett tag, är destinationen nu på full fart framåt. Trots massturism här i högsäsong finns fortfarande några pärlor som du kan uppleva på en resa hit.

Att resa hit är för de flesta i första hand för att njuta av solen och värmen. De långa stränderna på den östra kusten av norra Italien har uppgraderas och har nu blivit en favoritplats för stora och små. Kom ihåg att under högsäsong kan det vara ganska så tätt packat på stränderna, så det är inte precis ett resmål för den som är blyg.

Men om du tar dig en liten bit bort från stranden finns mycket spännande staden har att erbjuda förutom stranden och solen.

Resa till Rimini från Stockholm

Rimini     nätter     Se mer
Rimini     nätter     Se mer

Resa till Rimini från Göteborg

Rimini     nätter     Se mer
Rimini     nätter     Se mer

Resa till Rimini från Köpenhamn

Rimini     nätter     Se mer
Rimini     nätter     Se mer

Mer om Rimini

SEVÄRDHETER:

Parco Briolini beläget i den lugna stadsdelen San Giuliano Mare. Det finns en stor och rymlig park som både italienare och turister går till för att få några lugna stunder bort från stranden. Köp en flaska vin i butiken, ett bröd och lite parmaskinka så går det fort att få till lite avkoppling. Om du har barn med finns det också en lekplats i mitten av parken.

Paizza Cavour: Centrum för det dagliga livet i den italienska staden. Här hittar du ett stort antal kaféer och restauranger sida vid sida. Det finns också en marknad här där konstnärer säljer sina målningar och konstföremål.

MAT / NATTLIV:

På Club Rock Island kan man sitta ute och äta och dricka precis vid havet. Det här stället är ett lagom alternativ och passar dig som vill ha en något annorlunda utekväll än den typiska. De serverar fisk och skaldjur och på kvällen görs stället om till klubb / disco med både kända och okända DJs och artister. Beläget vid Molo di Rimini.

Al Pesce Azzurro är en vackert belägen restaurang i Amalia området. Den ligger på en stor egendom. Det finns möjligheter att rida hästar och spela golf under ditt besök här. Via Tenuta Amalia 79

Carisma är ett familjeägd pizzeria som ligger vid havet. Maten är inte dyr. Ganska unga gäster och ren. På sommaren kan du äta ute. Via Pascoli 71.

En sak som är bra med en resa till Rimini är att du kan åka på utflykter till många andra spännande städer som ligger nära denna badort. Du väljer själv om du vill ta tåget (rekommenderas) eller ta dig runt med hyrbil. Men vi har alla hört berättelser om italienares körstil… Städer som är relevanta är exempelvis Bologna, Florens, Venedig och San Marino. Venedig är verkligen en plats man bör ha besökt under sin livstid, och i Bologna hittar man utsökt mat på sitt allra bästa.

Resan runt i staden:
Kollektivtrafiken fungerar bra och är ett enkelt sätt att ta sig runt till olika sevärdheter och restauranger i stan. Bussbolaget TRAM förbinder staden och förorterna och stoppar längs kusten där turisterna håller till. Huvudhållplatsen är vid järnvägsstationen.

STRANDEN

Det finns en strand i Rimini, och den är stor och mycket lång, 15 km. Det gör Rimini till den största semesterorten i Europa. En journalist från sajten Bluefox.com skriver följande om stranden: “jag vet inte om jag vågar visa bilden från stranden här eftersom det ser ut som det är en miljon människor där”. Men det måste vara något med en plats som gör att alla känner att de behöver resa hit. Det finns parasoller åt alla. Ganska kännetecknande på vad du kan förvänta dig av stranden under högsäsong.