Sök resa
Riga Reseguide

Riga Reseguide

I den lettiska huvudstaden hittar du allt inom shopping och nattliv, och till ett rimligt pris. Några av Europas bästa restauranger finns också här och vare sig du är gammal, ung eller en hel familj med barn, kommer du förmodligen hitta ditt eget lilla paradis här.

Den lettiska huvudstaden satsar för fullt på turismen och har bäddat för dig för en äventyrlig resa. Kulturlivet är livligt på alla fronter, och sevärdheterna står i kö. Kombinationen av modernt stadsliv, shopping och rejält kulturliv blandas med behaglig prisnivå, och har lett till att den tjeckiska huvudstaden har fått en allvarlig konkurrent när det gäller att locka turister.

UPPLEVELSER I RIGA

För även om priserna i Prag är ok jämfört med prisnivån här hemma, är det en helt annan sak i Riga. Här räcker pengarna ännu längre, vilket är en upplevelse i sig. Nationaloperan är också en upplevelse och ett fantastiskt kulturutbud för alla invånare i staden. Det satsas hårt på att få så många som möjligt att besöka operan, därför är det också ett billigt underhållningsalternativ. I operana finns också den världsberömda Riga Ballet, för de som önskar tidlösa och klassiska minnen. Operans interiör är i vacker barockstil och är en visuell fest även utan föreställningar på scenen.

Res till Riga från Stockholm

Riga     nätter     Se mer
Riga     nätter     Se mer

Res till Riga från Göteborg

Riga     nätter     Se mer
Riga     nätter     Se mer

Res till Riga från Malmö

Riga     nätter     Se mer
Riga     nätter     Se mer

Res till Riga från Köpenhamn

Riga     nätter     Se mer
Riga     nätter     Se mer

Mer om Riga

GAMLA STAN

Gamla städer tar dig ofta tillbaka i tiden och berättar gärna historier om äldre tider. Detsamma gäller i Riga. Vackert, tyst och med en bekväm atmosfär. Det råder ingen brist på stora sevärdheter och centrala Riga är faktiskt noterat på Unescos världsarvslista. En av anledningarna är den svenska porten. En vacker, pittoresk hamn byggd i slutet av 1600-talet, är ett charmerande inslag. Turister rekommenderas starkt att vandra runt i gamla stan och uppleva skönheten och arkitekturen på egen hand. Ta gärna en promenad över Akmens-bron och in trähusbebyggelsen. Ett mindre trevligt inslag är ockupationsmuseet. Här får du ett starkt intryck av hur Lettland upplevde ockupationen under Sovjet- och nazistregimerna.

MAT OCH DRYCK I RIGA

Du hittar ett stort antal lokala och internationella restauranger här, så chansen att behöva gå runt hungrig är minimal. Många av restaurangerna i Riga fungerar för övrigt både för att äta och dansa. När matserveringen är över för dagen görs de om till nattklubbar där det roliga varar långt in på småtimmarna.

Några förslag på ställen som botar törst och hunger är:

Fabrika. Restaurangen är belägen i ombyggda fabrikslokaler, därav namnet, med utsökt mat och dryck. Platsen är lämplig för både lunch och middag. De har också byggt en pir i närheten där du kan njuta av en måltid vid floden. Kom ihåg att boka bord innan du går dit. Moderata priser.

Vincents. Gourmetrestaurang känd för sin goda mat som har blivit populär bland nationella och internationella politiker och kändisar. På väggen innerst i restauranger ser man kocken Martins “wall of fame”, där han avbildas med en mängd kändisar. Dyrt.

Lido. Populär lettisk kedjerestaurang som du hittar på flera ställen. De erbjuder också även takeaway om du vill njuta av maten i till exempel en park. Moderata priser.

Rosengrals medeltidsrestaurang.  Ett populärt ställe, särskilt för turister, som ligger i Gamla Stan. Här består menyn av vilträtter, tillagade som de gjorde det på medeltiden. (Du kommer därför inte att serveras potatis, då den inte kom till Europa förrän 1536.)

En annan populär och spektakulär plats som du bör besöka är Skyline Bar, helt enkelt på grund av utsikten. Baren ligger på 26:e våningen i Reval Hotel Latvija som ligger strax utanför Frihetsmonumentet.