Sök resa
Reykjavik Reseguide

Reykjavik Reseguide

I Huvudstaden på ön upplever du ett varmt pulserande nattliv, shopping i pittoreska gränder och inte minst den orörda naturen och ett dopp i de varma naturliga källorna.

SEVÄRDHETER

I Reykjavik finns det möjligheter till många olika typer av aktiviteter. Här hittar du spännande dagsutflykter, nattliv, golf, sport, cykeluthyrning, och naturligtvis den blå lagunen, som är en mycket populär attraktion att besöka.

Den blå lagunen

Några minuter från Leifur Eiriksson internationella flygplats Keflavik, ligger denna populära varma källa. Här har man byggt en stor spaavdelning i karga lavalandskap. Boka entrétid i förväg.

Res till Reykjavik från Stockholm

Reykjavik     nätter     Se mer
Reykjavik     nätter     Se mer

Res till Reykjavik från Göteborg

Reykjavik     nätter     Se mer
Reykjavik     nätter     Se mer

Res till Reykjavik från Malmö

Reykjavik     nätter     Se mer
Reykjavik     nätter     Se mer

Res till Reykjavik från Köpenhamn

Reykjavik     nätter     Se mer
Reykjavik     nätter     Se mer

Mer om Reykjavik

Reykjavik Park och Zoo

Reser man med barn till Reykjavik, är detta en plats som bör besökas. Här finns över 150 djur och 19 olika arter, däribland djur såsom getter, får och hästar och mer. Av vilda djur hittar man räv, säl, mink och renar. Det finns också ett stort akvarium, vetenskapsavdelning, och naturligtvis restaurang. Parken är öppen från 15 maj till 21 aug 10-18 och 10-17 22 augusti – 14 maj.

Islands nationalmuseum

Detta museum öppnades 1863, och fram till dess var Islands konstskatter bevarade i Danmark. Idag hittar du konstverk som uttrycker deras Islands kulturhistoria, från de första bosättningarna till idag. Museet har också en arkeologiskavdelning, och en stor samling fotografier och tryck, bibliotek och informationsavdelning, butik och café.

Utomhusaktiviteter är mycket populära på Island och för den aktiva finns många spännande erbjudanden. Det finns möjligheter att spela golf, hyra cyklar och skotrar, ridning, och ett brett utbud av markerade vandringsleder runt Reykjavik.

Den bästa idén är att skaffa ett turistkort. De kan köpas på turistbyrån, på de flesta hotell, konstmuseet, busstationen och stadshuset. Du kan köpa kort som varar i 24, 48 eller 72 timmar, och det ger dig gratis inträde till ett brett spektrum av museer, gratis buss i hela Reykjavik, och gratis inträde till alla simhallar i staden. Med kortet följer även en användbar broschyr med kontaktuppgifter, öppettider och priser för olika aktiviteter och mer.