Sök resa
Reus Reseguide

Reus Reseguide

Reus

Den här staden ligger lite sydost om Barcelona ​och har mycket att erbjuda de som är intresserade av kultur och arkitektur. Vill du njuta av lata dagar på stranden med paraplydrinkar? Ja, det kan du hitta här också. Man flyger till flygplatsen i Reus som ligger längs Costa Dorada kusten.

Om du väljer att resa till Reus hamnar man i en av de små städerna längs Costa Dorada. Till exempel Cambrils, La Pineda, eller Salou.

La Pineda är en mindre badort belägen i lugna omgivningar. I Salou är det livligare men lika välbesökt av både unga familjer som ungdomar och den lite äldre generationen. I Cambrils kan du njuta av skaldjur på fiskrestaurangerna i denna lilla hamnstad.

Res till Reus/Costa Dorada från Stockholm

Costa Dorada     nätter     Se mer
Costa Dorada     nätter     Se mer

Res till Reus/Costa Dorada från Göteborg

Costa Dorada     nätter     Se mer

Res till Reus/Costa Dorada från Malmö

Costa Dorada     nätter     Se mer

Res till Reus/Costa Dorada från Köpenhamn

Costa Dorada     nätter     Se mer

Reus Reseguide

Alla dessa städer är anpassade till semesterresenären med hotell, både stora och små. Längs hela kusten här upplever man riktig spansk småstadsatmosfär. Här hittar du små butiker, lokala kaféer och tapasbarer.

Kännner du att du behöver lite storstadskänsla ligger Barcelona en timmes bilresa bort. Det är storstaden med stort S och har allt du kan önska av butiker, nöjen, kulinariska matupplevelse, och en otroligt spännande arkitektur och sevärdheter. Det arrangeras utflykter till Barcelona från alla de ovanstående byarna.

Du kan också hyra en bil och därmed utforska Costa Dorado och Katalonien på egen hand. Det finns fyra golfbanor och tivolit Port Aventura, som ligger vid vattenparken Caribe Aquatic Park. Denna park är den näst största i Europa efter Disneyland Paris.