Sök resa
Rethymnon Reseguide

Rethymnon Reseguide

Rethymnon är Kretas tredje största stad med omkring 30.000 invånare och ligger på en smal halvö på den norra kusten. Väster om staden är kust klippig men på den östra sidan hittar du Kretas längsta sandstrand som sträcker sig många km utåt. Den är dock inte långgrund.

Hotellen i Rethymnon ligger till dels längs den långa, grovkorniga stranden – med växlande avstånd till centrum. Men många av dem är också belägna i eller intill centrum.

Rethymnon är utan tvekan en av Kretas bästa semesterorter med många och mångsidiga möjligheter. I staden Rethymnon finns till exempel den gamla staden med smala gator och gränder, där småbutikerna ställer ut sina varor utomhus. Den lilla venetianska fiskehamnen är en av Kretas vackraste, omgiven av restauranger med utsikt över färgglada båtar. Längre in i stan och längs strandpromenaden hittar du flera restauranger, barer och diskotek. De har också en utmärkt bouzouki-klubb.

 

Res till Rethymnon från Stockholm

Rethymnon     nätter     Se mer
Rethymnon     nätter     Se mer

Res till Rethymnon från Göteborg

Rethymnon     nätter     Se mer
Rethymnon     nätter     Se mer

Res till Rethymnon från Malmö

Rethymnon     nätter     Se mer
Rethymnon     nätter     Se mer

Res till Rethymnon från Köpenhamn

Rethymnon     nätter     Se mer
Rethymnon     nätter     Se mer

Mer om Rethymnon

Sportaktiviteter man kan välja mellan är vindsurfing, tennis, dykning, styrketräning, aerobics och hiking eller cykla med mountainbike i områdena runt staden.

På utflyktsmenyn hos charterbolagen finns turer till de minoiska palatset i Knossos (obligatoriskt!), det arkeologiska museet i Heraklion och Samarien. Det finns också olika båtturer, antingen till närliggande stränder med inlagd underhållning och lunch – eller den fyra timmar långa resan till vulkaniska Santorini. Det är också en god idé att hyra en bil och göra sina egna resor runt ön, till exempel. till Chania och bergen.

Rethymnon är byggt på resterna av den svunna minoiska staden Rithimna, som hade sin storhetstid från fjärde till tredje århundradet före Kristus. Staden förföll fram till den venetianska ockupationen av Kreta 1210. År 1307 blev staden säte för det venetianska styret och fortet, eller Fortezza, byggdes av venetianerna i mitten av 1600-talet som skydd av staden mot turkiska attacker. Senare intogs byn av turkarna och Kreta var en självständig stat från 1897 innan ön införlivades i Grekland.