Sök resa
Resor till Ibiza

Resor till Ibiza

Ibiza- en ö för hela familjen

Ibiza välkomnar barnfamiljer med öppna armar . Många av Ibizas orter tillgodoser särskilt behoven hos sina yngre gäster med bekvämligheter som schemalagda aktiviteter som spel, disco, skattjakter, allsång och andra nöjen med personal på plats som tar hand om barnen. Hotellets pooler kan ge många timmars underhållning varje dag, speciellt när det även finns klätterställningar, mini-golfbanor, beach volleyboll och andra aktiviteter.

För de som älskar havet har Ibiza’s stränder ideala lekplatser som kombinerar fördelarna med mjuk sand och långgrunda stränder för de små, med stimulans av stenigare partier som är roligt för de som gillar snorkling.  Gillar man när det går snabbt och är fartfyllt? Då ska du försöka tillbringa en dag på en av Ibiza’s tre vattenparker – men akta dig för “Kamikaze”, du kan bli beroende!

En riktig höjdare som hela familjen kan njuta av är att hoppa på ett av Ibiza’s turisttåg. Barnen kommer att älska det och de vuxna kommer att uppskatta det fantastiska landskapet som man verkligen kan ta in då man åker igenom i långsam takt.

Om det finns några djurälskare i familjen, då är Cap Blanc Aquarium ett måste. Med respekt och uppfinningsrikedom har det rymmts in i en havsgrotta, så att de marina varelser som bebor det – alla Medelhavets lokala arter- kan känna samhörighet med sin inhemska livsmiljö. Cap Blanc fungerar även som ett återhämtningscenter för skadade djur, särskilt havssköldpaddor. Om en sårad sköldpadda råkar vara en mor och har en liten sköldpaddsunge, får de små sköldpaddorna vara kvar hos sin mamma på akvariet. När hon är återhämtad och frisk, släpps de tillsammans tillbaka i havet.

Alla barn älskar grottor och på norra delen av ön finns det några häftiga sådana. Grottorna i Can Marca, som ligger nära hamnen i Sant Miquel, skapades av Moder Jord, som för tusentals år sedan, bestämde sig för att förse den steniga urtaget med stalagmiter, stalaktiter och några små sjöar. Turen tar 40 minuter och inkluderar en show med vatten, ljus och ljudeffekter.

Slutsats? Ibiza har oavsett familjens önskemål det som krävs för att vara ett perfekt resmål för barnfamiljen.

Nedan har vi samlat paketresor till Ibiza. Klickar du på välj kan du välja datum du vill resa samt hotellstandard.

Vill du boka flyg och hotell separat- Klicka här för Flyg och här för Hotell

Ibiza     nätter     Se mer
Ibiza     nätter     Se mer
Ibiza     nätter     Se mer
Ibiza     nätter     Se mer
Ibiza     nätter     Se mer
Ibiza     nätter     Se mer

Ibiza- här kan du uppleva en aktiv semester

Ibiza lämpar sig väldigt bra för utomhussporter av alla slag. Med sina många mil av landsvägar, grusvägar och outvecklad vildmark är det perfekt för cykling, vandring och ridning – när som helst på året.

Det finns ett stort nätverk av inlandsstigar, välj en och följ den djupt in i hjärtat av Ibiza. Du kommer att färdas i alla typer av terräng och plötsligt kan du se det spektakulära havet och klipporna. Dessa vackra vägar kan du upptäcka på hästryggen, fot eller hjul, men man får ta det varsamt med våra fyrbenta vänner.

Bergsklättring, för de med tidigare erfarenhet, är en sport som har utmärkta förutsättningar här med karga och branta klippor. Dessa finns på Ibiza’s sydvästkust.

Utan tvekan har Ibizas bäst förutsättningar för vattensporter vad gäller utomhusaktiviteter, här är möjligheterna nästan oändliga.

Segling och fiske är mycket populärt på ön och båtar av alla slag kan hyras, chartras köpas eller säljas.

Undervattenriket erbjuder lockande alternativ för snorkling och dykning. Prova något spännande? Det finns 20 ubåtsrutter tack vare Ibiza Tourist Board, så kom igen och ta steget. En helt annan värld väntar, ett fullmatat undervatten med stim av fisk, mystiska grottor och svepande prärier av sjögräs. Utöver sina naturliga underverk har den lokala havsbotten också ett eget äkta skeppsbrott – av modern tappning, Don Pedro, som ligger strax utanför Ibizas hamn.

Kajakpaddling drar många adepter till ön, särskilt eftersom det är en sport som kan utövas året runt. Som utgångspunkt har turistrådet kartlagt 20 praktiska och charmiga rutter, även om det är horisonten som är gränsen för de med tidigare erfarenhet.

På Ibiza kan du även testa kite-surfing, vindsurfing och stand-up paddel. Djärvare blandningar av luft och vatten I idrottens tecken kan också upplevas i form av parasailing och flyboarding.

Vi måste sluta någonstans, men borde kanske nämna några givna aktiviteter för actionälskare: katamaransegling, vattenskidåkning och wakeboard. Sist men inte minst, den bästa vattensporten av de alla: gammal hederlig simning.

När affärerna stänger för säsongen och temperaturen sjunker, då vaknar ett annat Ibiza till liv. Ibiza är den fantastiska ön som du kan upptäcka under alla årstider.

Ibiza – ön du kan besöka året om 

Under höst, vinter och vår är Ibiza stillsamt och lugnt. Perfekt förutsättning för att hitta sig själv och finna lugnet.

Ön har en yta på över 572 kvadratkilometer och 210 kilometer kust. Denna tillflykt mitt i havet upptäcktes av feniciska köpmän under det åttonde århundradet före Kristus. Det var även de som upptäckte en ruin på den södra kusten av ön, Sa Caleta som vittnar om en spännande tid och förklarats som världsarv av Unesco  under 1999 tillsammans med den imponerande Dalt Vila, den bäst bevarade fästningen i Medelhavet.

Genom att lära känna sitt förflutna kan vi verkligen bli kär i det nuvarande. Ibiza är en perfekt kombination av både tradition och modernitet.

Det arkeologiska muséet, med dess förhistoriska utställningar och Museum of Contemporary Art med sin betydande samling skulpturer kan till viss del hjälpa till att förklara de kulturella, sociala och konstnärliga rikedomar som finns på ön. Upptäck det kristallklara vattnet, naturreservaten Es Vedra och Es Vedranell, Poniente holmarna eller Ses Salines Natural Park intill öns mest populära strand, där flyttfåglar bygger bo och skåda en magisk utsikt .

Ibiza är också en resa för alla sinnen när det kommer till mat och dryck. Lokala tillverkare och traditionella rätter serveras på restaurangerna. De bästa grödor från köksträdgården och färsk fisk serveras med ris eller traditionellt sauterade grönsaker, kyckling, lamm och kallskuret med Ibizas potatis och vitlök- detta är bara några av Ibizas lokala gastronomiska rätter och finns tillgängliga säsongsvis eller året runt.

Ibiza bjuder även på hantverksmässor, second hand och vintagemarknader och den årliga Eivissa jazzfestivalen. Se på mandelblomning och den aldrig sinande solnedgången på himlen eller gör ett besök på de traditionella julkonserterna. Kort sagt, Ibiza är en riktig höjdare året om.