Sök resa
Rabat Reseguide

Rabat Reseguide

Huvudstaden i Marocko ligger idylliskt vid Atlanten och är starkt influerat av den franska kulturen med fina, stora trädgårdar och byggnader från olika epoker. Staden går även under namnet “Nordafrikas Washington.” Det förstår du när du kommer hit.

Cirka 1,2 miljoner människor bor i denna stad och vardagslivet drar dig direkt in i deras värld. Den marockanska maten bjuder på exotiska smaker, i basarerna kan du handla resväskan full och de många kaféer som är spridda runt området ger dig möjlighet att koppla av, njuta och iaktta livet i en helt annan stad än vad vi är vana vid i en miljö garanterad att väcka minnen och leenden.

Rabat är vackert men också politiskt och viktigt. Det är här de utländska ambassaderna ligger och kungafamiljen bor. Stadens centrum är vackert med boulevarder och monument vilket gör det till en estetiskt vacker upplevelse och en minnesvärd semester där du inte behöver gå på museer för att insupa de kulturhistoriska minnesmärken denna stad erbjuder.

 

Res till Rabat från Stockholm

Rabat     nätter     Se mer
Rabat     nätter     Se mer

Res till Rabat från Göteborg

Rabat     nätter     Se mer
Rabat     nätter     Se mer

Res till Rabat från Malmö

Rabat     nätter     Se mer
Rabat     nätter     Se mer

Res till Rabat från Köpenhamn

Rabat     nätter     Se mer
Rabat     nätter     Se mer

Mer om Rabat

Om du vill fånga det traditionella Marocko är Souika Street en utmärkt utgångspunkt. Här har du möjlighet att fylla på vätska på ett av de många kaféerna eller handla lädervaror.
SEVÄRDHETER

De kryllar av historiska och icke historiska sevärdheter i staden som har varit Marockos huvudstad sedan 1912. Kung Mohammed V av Marockos mausoleum, Hassans torn – minareten till en oavslutad moské som påbörjades av sultan Yacoub Al Mansour i 1195, Kasbah des Oudaias – ett före detta palats som idag är ett museum med traditionell marockansk konst, är några av dem.

Staden har också en egen gamla stan och bakom murarna som omger denna finner man resterna av det gamla romerska fortet Sala och gamla stan Chella. Här ligger Marockos största arkeologiska museum, där du får en rundtur i stadens intressanta och mångskiftande historia.

Rabat kan bli mycket varmt på sommaren och passar bäst för vår och höst, med behagligt klimat på runt 20-25 grader. Mellan Rabat och mer kända staden Casablanca sträcker sig en stor vit sandstrand som inbjuder till härliga bad. Det finns också möjligheter till latliv på stranden i själva staden.
TRANSPORT

Marocko har blivit en populär semesterort under de senaste åren och det finns nu många flygbolag som flyger till Rabat. Flygplatsen Rabat Sale Airport ligger ca en halvtimmes bilresa från centrum.

BOENDE

Tillgång på hotell och fritidshus / lägenheter är ganska bra och kontrollerar du i god tid bör du hitta det du söker.