Sök resa
Puerto Rico Reseguide

Puerto Rico Reseguide

Puerto Rico var en gång en liten fiskeby, det inte är helt lätt att upptäcka längre utom kanske i hamnen. Platsen får idag mycket av sin karaktär från de otroligt kompakta byggnadsmassan – hotellen ligger packade upp åsen. Intrycket lättas upp något av fina grönområden mellan.

Puerto Rico har en bra hamn och en bred sandstrand med många möjligheter till vattensporter och aktiviteter; vindsurfing, snorkling, djuphavsfiske och segling. Andra erbjudanden på plats är go-kart, ridning, skärmflygning, tennis och kamelridning. Platsen är väl lämpad för familjer med tonåringar.

Bakom den lilla stranden i Puerto Rico ligger ett stort poolområde med flera pooler, omgivet av en grönskande park. Längre in i dalen hittar du en stor vattenpark med 4-5 stora vattenrutschkanor. Följ havet västerut så kommer du till den femhundra meter långa Amadores-stranden.

Puerto Rico har ett av de bästa vädren på Gran Canaria; Här skiner solen oftast och mest, bergen skyddar staden från nordliga vindar och vågbrytarna mot kalla havsströmmar. Många åker till Puerto Rico för dess vädersäkerhet, med 20 till 23 grader i vattnet nästan hela året.

Längs hamnen finns ett stort utbud av kaféer och restauranger. Du kan låtsas som att du är hemma och äta på Mc Donalds, njuta av en Guinness på en brittisk pub eller gå på ett häftigt disco – om du skulle vilja det. Men det finns också fler matställen med lite mer lokal charm. Utbudet i Puerto Rico är inte lika omfattande som i Playa del Inglés men långt ifrån stillastående, nattlivet är ganska livligt.

Till Puerto Rico från Stockholm

Puerto Rico     nätter     Se mer

Till Puerto Rico från Göteborg

Puerto Rico     nätter     Se mer

Till Puerto Rico från Malmö

Puerto Rico     nätter     Se mer

Till Puerto Rico från Köpenhamn

Puerto Rico     nätter     Se mer

Mer om Puerto Rico

Puerto Rico är populärt bland barnfamiljer. Stranden är inte jättestor men den är ren och fin, lämplig för småbarn och är populär bland skandinaver. Det är korta avstånd i staden och om man inte vill “köra plattan i mattan” är det fullt möjligt att spendera dagarna i lugn och ro.

Från marinan på östra sidan av viken går det olika båtturer upp och ner längs kusten, inklusive till Puerto de Mogan; en Gran Canarias mest fotograferade platser. Några av båtarna har glasbotten. Puerto Rico är också en bra bas för resor runt Gran Canaria med hyrbil. Du kan ta den vindlande vägen över till västkusten med branta fjällsidor och hisnande landskap. Ytterst ligger “Dedo de Dios”, Guds finger, vid Puerto de las Nieves. Det är en mysig liten hamn med några av de bästa fiskrestaurangerna på hela Gran Canaria.

Du kan också följa kusten upp till Agaete eller besöka utsiktspunkten Cruz de Tejeda där man har utsikt mot öns högsta toppar, bland annat det 1949 meter höga Pico de Las Nieves. Längs den norra kusten ligger lummiga bananplantager och till huvudstaden Las Palmas kan du köra motorväg nästan hela vägen från Puerto Rico.

Är du mer intresserad nära naturupplevelser kan du ta på dig dina vandrarskor och bege dig ut på en vandring i det karga men spännande landskapet i Puerto Ricos närmiljö.