Sök resa
Puerto Pollensa Reseguide

Puerto Pollensa Reseguide

I Puerto Pollensa är tempot lite lugnare och atmosfären mer spansk jämfört med andra semesterorter på Mallorca. Destinationen har välkomnat turister sedan 1920-talet och mycket av infrastrukturen är från tiden före det att betonghotellen poppade upp på andra ställen på ön. Därför är Puerto Pollensa en favoritdestination för konstnärer och människor som vill ha en mer elegant semester.

För de flesta besökare handlar det ändå om sol, bad och avkoppling. Och för detta ändamål har du en ca 500 m bra strand och vackra naturomgivningar. Stranden är både lång och bred nog att inte bli överfylld. En kort bilresa bort ligger Formentor-udden, Mallorca yttersta punkt där klipporna störtar 300 meter ned i havet. Och på båda sidor om udden finns flera underbara vikar, till exempel Cala San Vicente och Cala Pi. I området finns också flera fina vandringsleder och är ett paradis för fågelskådare ute efter sällsynta fåglar.

 
BRA RESTAURANGER

Längs den pinjekantade strandpromenaden ligger små hotell, kaféer och restauranger. I de äldre delarna av orten bakom hamnen hittar du både tavernor med mallorkinska specialiteter och internationella gourmetrestauranger. Puerto Pollensa har enligt uppgift de bästa fiskrestaurangerna på ön. Det finns också en nattklubb, en del skulle säga att det är en för mycket på en plats som denna. Du slipper åtminstone både karaokebarer och Mc Donalds, här råder fortfarande förnuftet och lugnet.

 
HAMNEN

Hamnen och marinan har en fin mix av färgglada fiskebåtar, yachter och segelbåtar från alla möjliga nationer. I centrum hittar du massor av butiker som borde kunna fresta; både några lite mer exklusiva som har yachtfolket som publik och förutom det små butiker som säljer hantverk, keramik och det vanliga turistskräpet. På grund av den vackra naturen i området har staden ett relativt stort antal konstnärer och dito gallerier och konstbutiker.

Res till Puerto Pollensa från Stockholm

Puerto Pollensa     nätter     Se mer
Puerto Pollensa     nätter     Se mer

Res till Puerto Pollensa från Göteborg

Puerto Pollensa     nätter     Se mer

Res till Puerto Pollensa från Malmö

Puerto Pollensa     nätter     Se mer

Res till Puerto Pollensa från Köpenhamn

Puerto Pollensa     nätter     Se mer

Mer om Puerto Pollensa

GAMLA POLLENSA

Några kilometer inåt landet ligger en av Mallorcas bäst bevarade antika städer, Pollensa, som har anor tillbaka till romartiden. Den anlades när vandaler attackerade den antika romerska hamnstaden Pollentia på 400-talet e.Kr. Man flyttade bara staden några kilometer från havet och här ligger den fortfarande. Pollensa har vackra sandgula hus med gröna fönsterluckor, smala, krokiga gränder och en nästan högtidlig stämning. Bäst överblick över staden får du genom att klättra de 365 trappstegen upp till Golgata-kyrkan från 1300-talet. En promenad i de smala gatorna och en kopp kaffe på det gamla livliga Plaza Mayor är ett måste när du besöker Pollensa. I utkanten av staden hittar du några av öns mest spännande inredningsbutiker med underbara mallorkinska bomullstyger, antikviteter och keramik.

 
AKTIVITETER OCH UTFLYKTER
Puerto Pollensa har lite att erbjuda de minsta annat än egna roliga upptåg på stranden och vid poolen. Eftersom det är en lugn ort är platsen fortfarande barnvänlig och skulle det knipa finns det en vattenpark, Hidropark, utanför Alcudia. Annars kan Puerto Pollensa erbjuda tennis, ridning, cykling, vandring, vattenskidor och vindsurfing. Det finns också en 9-håls golfbana inte alltför långt borta.

Skulle du ha turen att vara i Puerto Pollensa den 16 juli kan du uppleva “Fiesta Virgen del Carmen”, den årliga festivalen för att hedra stadens skyddshelgon som firas med parader, musik och fyrverkerier. Slaget mellan de kristna och araberna är återskapat 2:a augusti varje år och i augusti och september arrangeras dessutom en liten kultur-l och musikfestival.

Mallorca är en spännande ö att upptäcka på egen hand. Det är en bra idé att hyra en bil och ta en tur till byarna på ön, kanske ut på spetsen av Cap de Formentor i norr, eller låta barnen får bestämma och ta en dag eller två i Acuacity, Aqua Park och / eller Marineland, alla ligger strax utanför Palma. Annars är det obligatoriskt med en shoppingrunda till huvudstaden Palma, där du måste se den stora katedralen. Om du behöver omväxling erjbuder ofta charterbolagen turer, inklusive till klosterstaden Valldemossa, där kompositören Frederic Chopin bodde ett tag, de vackra droppstensgrottor i Porto Cristo och den gamla fiskebyn Puerto Sóller.

Avståndet till Palma är ca 60 km och resan med buss tar ca 30 minuter. Puerto Pollensa har ungefär 3000 bofasta invånare.