Sök resa
Puerto del Carmen Reseguide

Puerto del Carmen Reseguide

Puerto del Carmen är Lanzarotes största och mest livliga destination med över 30.000 hotellbäddar. Staden har tre inbjudande stränder, restauranger och barer och butiker längs strandpromenaden, disco och en fin gamla stan. Som resmålen i övrigt på Lanzarote har estetiken bevarats; Det är frodigt och grönt och hotellbyggnaderna är blygsamma i storlek (max tre våningar) och ganska stilfulla med starka färger mot vita väggar.

Orten passar i princip in för de flesta. Det är lugn och ro nog för familjer men även nattliv och aktiviteter i överflöd de som söker spänning och nattliv, det finns diskotek och musikbarer med alla typer av musikstilar, från techno, rumba och rock till flamenco och kanarisk folkmusik. Tempot bestämmer man själv.

 
LÅNGSTRÄCKT OCH RENT

Var du än väljer att bo är det nära till stranden; hela staden ligger längs den fem km långa strandpromenaden och är mycket smal och långsträckt.Stränderna har den svarta lavasand som är karakteristisk för Lanzarote och har tilldelats EU:s Blå Flagg för renhet och gott underhåll. Du kan hyra solstolar och parasoller.Fiskehamnen och gamla stan med sina trevliga kvarter och små restauranger som ligger längst i väst i staden. Därifrån följer hotell i långa rader; de nyaste och mest moderna anläggningarna ligger på Matagorda-stranden längst österut. Därute – där det också är lugnast – tar det 45 minuter att promenera från hamnen.

Puerto del Carmen från Stockholm

Puerto del Carmen     nätter     Se mer
Puerto del Carmen     nätter     Se mer

Puerto del Carmen från Göteborg

Puerto del Carmen     nätter     Se mer

Puerto del Carmen från Malmö

Puerto del Carmen     nätter     Se mer

Puerto del Carmen från Köpenhamn

Puerto del Carmen     nätter     Se mer

Mer om Puerto del Carmen

ALLSIDIGA AKTIVITETER

Puerto del Carmen kan erbjuda det mesta av fritidsaktiviteter: vindsurfing, tennis, vattenskoter, dykning, segling och djuphavsfiske – bland annat. Från hamnen går utflyktsbåtar till Papagayo-stränderna vid Playa Blanca i sydväst och till Corralejo på grannön Fuerteventura.

MER ÄN HUNDRA RESTAURANGER

Det finns många restauranger i Puerto del Carmen (mer än hundra) och även några som serverar god kanarisk mat, speciellt i hamnen. Annars hittar du restauranger och barer av alla nationaliteter och typer, från pizzerior, via engelska pubar, tysk surkål, Skandinavisk vikingmat(?) till det exklusiva franska köket.

Puerto del Carmen ligger bara tio minuters bilfärd från flygplatsen på Lanzarote.