Sök resa
Puerto de la Cruz Reseguide

Puerto de la Cruz Reseguide

Puerto de la Cruz ligger på den nordvästra kusten av Teneriffa i en bred vik som är ganska outvecklad och ganska utsatt för vågorna från det stora, öppna havet. Eftersom moln och fukt tenderar att ackumuleras på norra delen av ön är det som regel en del växlande väder, särskilt på vintern. Men om inte stranden och brännande sol betyder allt kan du njuta av en kosmopolitisk resort med elegans och atmosfär i vackra omgivningar.

Staden är ganska stor med sina 30.000 invånare. Turisterna blir därmed aldrig så många att de stör Puerto de la Cruz karaktär av en stabil och varierad vanlig spansk stad.

Det finns två stränder och hotellområden; Playa Martianez i norr med störst utbud, om än med minsta stranden men istället världens största saltvattensbassäng omgiven av en trevlig anlagd trädgård. Poolen är nästan en liten sjö med en ö i mitten och solstolar och däckytor överallt.

Playa de San Telmo ligger mitt i staden och har en något större strand. Annars är det lugnare och ett lite mindre utbud, men bra så det räcker.

Res till Puerto de la Cruz från Stockholm

Puerto de la Cruz     nätter     Se mer
Puerto de la Cruz     nätter     Se mer
Puerto de la Cruz     nätter     Se mer

Res till Puerto de la Cruz från Göteborg

Puerto de la Cruz     nätter     Se mer

Res till Puerto de la Cruz från Malmö

Puerto de la Cruz     nätter     Se mer

Res till Puerto de la Cruz från Köpenhamn

Puerto de la Cruz     nätter     Se mer

Mer om Puerto de la Cruz

Puerto de la Cruz är en “gammal” semesterort med en inrotad och elegant charm. Det är en charmig gammal stad med smala gator, små hus och massor med lokal känsla. Besökare hit är inte bara grisfest utan en kosmopolitisk blandning av människor i alla åldrar. Man känner sig som en del av staden när man spankulerar längs promenaden och upplever ett naturligt behov att sakta ner, kanske slå sig ner på en bänk och bara njuta av atmosfären.

Samtidigt Puerto de la Cruz ett nattliv som är bättre än sitt rykte, många trevliga restauranger, ett stort och anrikt kasino och inte minst en av Europas finaste djurparker: Loro Parque, som har världens största samling papegojor, världens största pingvinhus och många andra sevärda djur.

Om du har hyrbil är staden lite kaotisk att köra i och lite svår att navigera men om du mestadels håller till i området runt hotellet och stranden har det ingen betydelse.

Puerto de la Cruz har väderexponerade stränder, trappor och nivåskillnader, något kaotisk trafik och livligt folkliv på strandpromenaden. Kanske är detta inte en idealisk plats för familjer med barn, men är du lite urban är det här platsen för dig.