Sök resa
Praslin Reseguide

Praslin Reseguide

Nordost om Mahe ligger Praslin, som är den näst största av öarna med cirka 5.000 invånare. Det går flyg hela dagen från Mahe som tar 15 minuter, eller så kan du ta färjan som tar 45 min.

På Praslin ligger Vallee de Mai nationalpark som är en av Seychellernas största attraktioner med den berömda Coco-de-mer, världens största kokosnöt. I parken finns också en vandringsled genom den fantastiska regnskogen där du kommer att träffa mycket sällsynta fågelarter.

Kanske det mest attraktiva med ön är fortfarande atmosfären och människorna som tar livet med förödande lugn. Du kommer att se lokalbor sitta vid vägkanten dag ut och dag in och du undrar i slutändan om de gör något annat. Tempot här är något helt annat än i Mahe, något du kommer att märka om du kombinerar dessa två öar.

Till Praslin från Stockholm

Praslin     nätter     Se mer
Praslin     nätter     Se mer

Till Praslin från Göteborg

Praslin     nätter     Se mer
Praslin     nätter     Se mer

Till Praslin från Köpenhamn

Praslin     nätter     Se mer
Praslin     nätter     Se mer

Mer om Praslin

Så småningom uppstod en del hotell också på Praslin men det finns inga stora hotell som förstör charmen. I stället finns det en uppsjö av mycket trevliga små pensionat och små hotell med hög standard. Endast två 5-stjärniga hotell ligger på ön, men det planeras ett nytt par, och ett av dem får också en egen golfbana.

Hotellen är koncentrerade på Grande Anse eller på Cote d’Or som ligger på motsatta sidor av ön. Det är egentligen inte så viktigt var du bor på Praslin, det är ön som skall utforskas och de vackraste stränderna ligger inte på något av hotellen, även om Cote d’Or-området är rätt läckert. Vi föreslår att du hyr en cykel eller bil och utforskar kusten runt Praslin och inlandet.

Anse Lazio i norr har i flera omröstningar utsetts till en av världens finaste stränder, och välförtjänt så! Från maj till september är det fortfarande ganska stora vågor, och då är det faktiskt alldeles utmärkt att surfa här.

Området runt Anse Lazio är reglerat till nationalpark och därför har det inte varit lätt att få bygglov för hotell, som vi tycker är mycket bra. Praslin ligger nära de flesta andra öarna, så det är en utmärkt plats att ha som högkvarter för din resa till Seychellerna.