Sök resa
Porto Reseguide

Porto Reseguide

Porto, eller Oporto som det ibland kallas, är den näst största av Portugals städer och en av de viktigaste städerna på den iberiska halvön. Ded är också en av de äldsta bosättningarna i hela Europa och 1996 blev den av UNESCO erkänd som ett världsarv.

En semester till Porto är perfekt för den som söker något lite annorlunda – det är en stad helt olik alla andra och även om den erbjuder de vanliga semestersakerna som stränder, barer och restauranger, kommer du snabbt att märka den färgstarka och levande atmosfären i Porto, vilken helt enkelt är unik.

 

Res till Porto från Stockholm

Porto     nätter     Se mer
Porto     nätter     Se mer

Res till Porto från Göteborg

Porto     nätter     Se mer
Porto     nätter     Se mer

Res till Porto från Malmö

Porto     nätter     Se mer
Porto     nätter     Se mer

Res till Porto från Köpenhamn

Porto     nätter     Se mer
Porto     nätter     Se mer

Mer om Porto

Porto har ett utmärkt läge, vid mynningen av floden Douro i norra Portugal. Detta område var en gång en viktig utpost i det romerska riket och staden har många exempel på gamla ruiner och platser av arkeologisk betydelse. Som ett erkännande av dess rika kultur och kulturarv utsågs Porto 2001 till europeisk kulturhuvudstad.
Du kommer att kunna utforska ett stort urval av gallerier, bokhandlar, musikklubbar och teatrar under en semester i Porto samt några riktigt fascinerande museer; i synnerhet Museet för nutidskonst, och nationalmuseet Soares dos Reis som fokuserar på portugisisk konst mellan 1700 och 1900-talet. I Porto arrangeras också “Fantassporto”, en internationellt erkänd filmfestival som hålls här varje år.
Andra spännande årliga evenemang som du kan uppleva under vistelse i Porto inkluderar São João-festivalen, med dess poesiföreställningar och traditionella banketter, eller det färgstarka firande som kallas Queima das Fitas – dessa äger rum i maj och involverar musik , konst och processioner genom gatorna i Porto.

En resa till Porto innebär en stor möjlighet att prova det traditionella portugisiska köket, du hittar massor av traditionella tavernor och restauranger runt om i staden som serverar både internationella rätter och regionala delikatesser. Portvin är ett av Portugals mest internationellt erkända exporter och tar sitt namn från staden Porto; ett erkännande av områdets produktion av Fine Port.

 

En semester i Porto är mer än bara en vanlig strandsemester. Här i den kulturella huvudstaden i Portugal kommer du att kunna uppleva en riktig känsla av kulturarv och ett konstnärligt klimat som inte är begränsat till museiföremål; kulturströmmarna är mycket påtagliga och förekommer i alla delar av staden.