Sök resa
Polis Reseguide

Polis Reseguide

Vacker natur, litet och tyst. Polis är en liten naturlig pärla långt nordväst på Cypern; ganska orört av massturismen. Rejält nattliv, sevärdheter och stort utbud av restauranger kan du glömma, men i gengäld får du en stor strand, goda möjligheter till sport och friluftsliv och fridfulla dagar.

Hotellen i Polis ligger ofta lite utanför centrum och är ofta av mycket hög kvalitet, med bra restauranger, barer, olika aktiviteter och naturligtvis fina pooler. Här kan du sitta i lugn och ro på terrassen och njuta av din drink med vacker utsikt och få bekymmer. Tar du dig till centrum eller hamnen, hittar du en liten samling av barer och restauranger, ofta med fisk på menyn.

Res till Polis från Stockholm

Polis     nätter     Se mer
Polis     nätter     Se mer

Res till Polis från Göteborg

Polis     nätter     Se mer
Polis     nätter     Se mer

Res till Polis från Malmö

Polis     nätter     Se mer
Polis     nätter     Se mer

Res till Polis från Köpenhamn

Polis     nätter     Se mer
Polis     nätter     Se mer

Mer om Polis

BEHAGLIGT OCH AKTIVT
I Polis handlar det om att leva bekvämt men även aktivt. Det är nästan obligatoriskt att ta en ordentlig promenad i naturreservatet på Akamas-udden. Det är orörd, vacker natur med fina vandringsleder. Akamas är också hemvist för mer än hundra fågelarter som antingen tar en paus i flytten eller eller övervintrar här. Och längs stranden kan man på sommaren upptäcka sköldpaddsbon, som lokalbefolkningen försöker skydda efter bästa förmåga.

Mountainbike och motorcykelturer runt området är också populärt även om det inte är mycket att se annat än den vackra kusten. Tja, några små kapell och ett bysantinskt kloster finns. Annars finns det runt om på hotellen tennis, bordtennis, basket, volleyboll, bastu, gym och yoga på gräsmattan, m.m. Polis har också ett eget dykcenter som erbjuder kurser och utrustning att hyra och det finns ett ridcenter.

GRUNDAT 1000 ÅR F.KR.

Även om Polis är en liten plats, är det gammalt. Redan för 3.000 år sedan var staden rik på grund av koppargruvorna lite längre in i landet. Vid denna tid var Polis huvudstad i kungadömet Marion.