Sök resa
Playa Blanca Reseguide

Playa Blanca Reseguide

Playa Blanca är en fridfull liten stad långt söderut på Lanzarote ca 40 km från Arrecife. Byn grundades med fisk som sina främsta huvudnäring för många år sedan men nu är turismen allt. Trots detta är Playa Blanca fortfarande litet och charmigt.

Orten har en vacker strandpromenad med bra restauranger där du får god kanarisk mat – ofta fisk, vita stränder intill centrum och de fina Papagayo-stränderna – några av Lanzarotes bästa – cirka fem kilometer bort. Dit drar man gärna med en badbåt eller hyrd cykel. Här trivs både barn och vuxna, ofta i kombination. Playa Blanca är utan tvekan den mest familjevänliga destinationen på Lanzarote.

 
LITEN HAMNBY

Playa Blanca har lite trafik och det är inte alltför trångt, semester och avkoppling präglar stämningen. I centrum, som är ganska litet och överskådligt, ligger hamnen där det går flera båtar dagligen till grannön Fuerteventura, 40 minuter bort. Du kan också hoppa på en piratkryssning med “Marea Errota”; en säker vinnare om du vill vinna barnens gunst.

 
BRA RESTAURANGER

På torget intill hamnen och på gågatorna bakom finns butiker, restauranger och barer. Här hittar du också det lilla Playa Blanca har att erbjuda i form av nattliv. Om det är shopping du är ute efter är nog Puerto del Carmen ett bättre val. Restauranger finns också i stort antal längs strandpromenaden som sträcker sig utåt från hamnen mot Dorada beach. Maten är känd för att vara bra, kockarna har skördat mycket beröm från mätta och nöjda gäster. Du kan välja mellan både internationella och kanariska rätter.

Res till Playa Blanca från Stockholm

Playa Blanca     nätter     Se mer
Playa Blanca     nätter     Se mer

Res till Playa Blanca från Göteborg

Playa Blanca     nätter     Se mer

Res till Playa Blanca från Malmö

Playa Blanca     nätter     Se mer

Res till Playa Blanca från Köpenhamn

Playa Blanca     nätter     Se mer

Mer om Playa Blanca

BRA STRÄNDER

Dorada beach – cirka tio minuters promenad från hamnen – är långgrund, ren med vit sand och kristallklart vatten. Här kan du utöva alla typer av vattensporter. I motsatt riktning från centrum ligger Flamingo-stranden som är idealisk för barn, som kan plaska i grunt vatten och studera fiskarna som pilar mellan fötterna. Stränderna är bra, men inte fantastiska: Man hittar bättre stränder med mjuka sanddyner genom att ta båten över till grannön Fuerteventura.

 
TILLRÄCKLIGT MED FACILITETER

Playa Blanca är en mycket internationella destination där du dagligen hör en lätt babylonsk blandning av tyska, engelska, spanska och svenska. Hotellen är mestadels belagda med charterturister och är utrustade därefter, ofta med pool, egna små butiker och restauranger och en bamseklubb eller två för de minsta. Det finns en luftkonditionerad, modern galleria – Punta Limones – om du skulle önska lite nordisk känsla. Här hittar du karaoke barer med levande musik och Sky TV.

 
UTFLYKTER

Playa Blanca är en bra bas för utflykter till nationalparken Timanfaya och andra sevärdheter på södra Lanzarote inklusive El Golfo på västkusten, en distinkt smaragdgrön lagun i en amfiteater med lavastenar.