Sök resa
Phnom Penh Reseguide

Phnom Penh Reseguide

Storslagen fransk arkitektur visualiserar sig när du anländer till den kambodjanska huvudstaden Phnom Penh. Staden beskrevs en gång som Asiens pärla och strävar efter att bli det igen. Men med sevärdheter som krossade skallar och äkta blodiga väggar blir man alltid påmind om tiden däremellan.

Phnom Penh kommer inte undan sitt blodiga förflutna och det är viktigt att bevara dessa minnen från röda khmertiden för framtida generationer för att förhindra att något liknande händer igen. Är du i Kambodjas huvudstad bör du besöka folkmordsmuseet – en skola som användes som tortyrkammare och avrättningsplats under Pol Pot-regimen 1975-1979. Här kan man fortfarande se blodstänk på väggarna och dödskallar med bestialiska skador. Det är en promenad genom mord och en promenad genom befolkningens hjärtan. För rädslan de hade och många fortfarande har var väl motiverad.

Till Phnom Phen från Stockholm

Phnom Phen     nätter     Se mer
Phnom Phen     nätter     Se mer

Till Phnom Phen från Göteborg

Phnom Phen     nätter     Se mer
Phnom Phen     nätter     Se mer

Till Phnom Phen från Köpenhamn

Phnom Phen     nätter     Se mer
Phnom Phen     nätter     Se mer

Mer om Phnom Penh

Men gjort är gjort, och det är från och med nu och framåt som gäller, och som turist får du ta del av alla de upplevelser landet och staden har att erbjuda.Beläget där floderna Mekong, Tonle Sap och Bassac möts och där har den utvecklats sedan 1300-talet för att bli metropolen den är idag.Det finns gott om spännande upplevelser och sevärdheter här, och du bör avlägga ett besök på det kungliga palatset med Silverpagoden, Nationalmuseum och templet Wat Phnom som garanterat bränner sig in i ditt minne.

Det finns många ställen för förfriskningar på de varma dagar som omfamnar dig – små bås med mat och dryck ligger tätt runt centrum. Flodstränderna har de mest exklusiva och bästa restaurangerna med både franska och traditionella Khmer-rätter.

Kambodja är ett utvecklingsland, så man hittar inte de största kommersiella turistattraktionerna här ännu, lyckligtvis för backpackers och andra som söker efter något unikt, tyvärr för de av oss som gillar shopping.