Sök resa
Perth Reseguide

Perth Reseguide

Med idylliska Swan River, ett världsberömt klimat och flera kilometer långa stränder framstår världens mest isolerade stad som en pärla på västkusten i Australien.

Har du varit i Sydney eller Melbourne och tror att du har sett allt i Australien, tar du helt fel. Större städer på Australiens östkust står nämligen i skarp kontrast med Perth som ligger på motsatt sida och har annat att erbjuda. Andra större städer i Australien kan tyckas ganska europeiska och är mycket mer som den typ av städer vi skandinaver är vana vid. Särskilt Sydney har genomgått en kulturell globalisering. Perth, å andra sidan, är mycket mer typiskt Australien och om man funderar på att uppleva det utmärkande för det australiska bör man kanske överväga en resa hit.
TURIST PÅ ANDRA SIDAN KLOTET
Att vara turist i Perth är underbart. Oavsett vilken typ av semester du har planerat finns alltid mycket att göra här. För älskare av havet och stranden kan nämnas stränder som Cottesloe, Scarborough och City Beach, som alla tre ligger en liten buss- eller tågresa från centrum. De som föredrar att promenera längs Swan River och vandra i omkringliggande parker, kan ströva omkring i lummiga parkanläggningar i South Perth eller bege sig till Kings Park. Det är också möjligt att hyra en bil eller boka organiserade resor för att gå ut i “outback” (skogs- och ökenområdena i närheten av Perth) och hälsa på känguruer och koalor. För stadsmänniskor finns det gott om shoppingmöjligheter och nattliv i Northbridge på fredagar och lördagar. Utöver detta finns det en massa andra aktiviteter som man ägna sig åt om ditt intresse ligger i fiske, golf, snorkling eller cykling. Kom också ihåg att besöka en av de lokala souvenirbutikerna, som säljer allt från känguruläder och Crocodile Dundee-hattar till typiska turistvykort.
KLIMAT OCH VARNING FÖR UV-STRÅLNING

För de som gillar att sola, bada och vältra sig på sandstranden, är Perth den perfekta destinationen. Under sommaren, som varar från november till mars, är den genomsnittliga temperaturen runt 30 grader under dagen och 15-20 grader på natten. Resten av året är också bra, med en genomsnittlig dagstemperaturen på 18 grader och 5 grader på natten. Perth är också den soligaste staden i hela Australien.

Till Perth från Stockholm

Perth     nätter     Se mer
Perth     nätter     Se mer

Till Perth från Göteborg

Perth     nätter     Se mer
Perth     nätter     Se mer

Till Perth från Köpenhamn

Perth     nätter     Se mer
Perth     nätter     Se mer

Mer om Perth

Om du är ute och leker i solen i Perth är det viktigt att smörja in sig med skyddande krämer. UV-indexen är oerhört hög, vilket beror på att ozonskiktet har problem över delar av västra Australien. Reklamkampanjer och kampanjer för att få folk att skydda sig för solen går ständigt.
Isolerat och avslappnat

Med sina 1,5 miljoner invånare kan man knappast beskriva Perth som en tråkig och långsam plats. Som sagt, Perth är i huvudsak en modern och levande storstad som erbjuder en mängd olika turistattraktioner, aktiviteter och sevärdheter. Men när det är sagt måste det också sägas att Perth är den mest isolerade storstaden i världen. Detta har skapat en lugn atmosfär och de lokala verkar som om de har en relativt avslappnad inställning till resten av världen.

Om du öppnar den regionala tidningen, The West Australian, behöver man bläddra länge och väl för att hitta internationella och/eller sensationella nyheter av typen kvällstidningar. Huvuddelen av tidningen är tillägnad lokala nyheter, och i slutet, bland reklam och småannonser kan du hitta lite information om krig och presidentval i USA. Så är det också med nyheterna på TV och radio, och det hela beskriver Perth på ett ganska bra sätt, i Perth är det lokala så mycket viktigare än det globala.
Resan dit

Skall man resa till Australien får man bereda sig på en ganska lång resa för att komma dit. Från skandinavien måste man först mellanlanda någonstans i Europa (vanligtvis Amsterdam, London eller Frankfurt) också vidare till Asien, där du kan mellanlanda i till exempel Hongkong, Kuala Lumpur eller Singapore.Därifrån går den fortsatta resan till Perth. Men även om det tar ganska lång tid och sömnlöshet på planet kan vara irriterande så är det definitivt värt det i slutändan. När du kommer ut från den internationella flygplatsen i Perth känner du att det kommer att bli en semesterfullträff. Om man har lite extra pengar att spendera är mellanlandningarna också bra i och med att du kan ta ett par dagar semester här och där.