Sök resa
Parga Reseguide

Parga Reseguide

Parga ligger på det grekiska fastlandet, på den sydvästra kusten, innanför Korfu. Det är en liten by på fastlandet med en befolkning på futtiga 2.500. Platsen är omgiven av gröna berg och turkost hav. Det som är bra med Parga jämfört med många andra grekiska öar som är helt översvämmade av turister under sommarsäsongen är att här kan du njuta av intressanta sevärdheter förutom att lära känna lokalbefolkningen som gör sitt yttersta för att du både skall äta och dricka gott under ditt besök.

Hela Epirus-området har en spännande historia och är ingalunda överexploaterat av turistnäringen. Invånarnas engelska är inte deras starkaste sida men det är faktiskt ganska exotiskt i turistiga Grekland.

Parga ligger i Epirus, ett område med brokig historia. Det är en mysig liten stad, formad som en amfiteater och övervakad av en venetiansk borg byggd 1624. Men borgen är bara en kopia av en borg som förstördes redan 1537, då staden var under turkiskt styre.

Res till Parga från Stockholm

Parga     nätter     Se mer
Parga     nätter     Se mer

Res till Parga från Göteborg

Parga     nätter     Se mer
Parga     nätter     Se mer

Res till Parga från Malmö

Parga     nätter     Se mer
Parga     nätter     Se mer

Res till Parga från Köpenhamn

Parga     nätter     Se mer
Parga     nätter     Se mer

Mer om Parga

HUR TA SIG HIT
Det finns några researrangörer som har charter till Parga. Om du väljer att att åka med reguljärflyg är det enklast att resa till Aten, sedan resa vidare med inrikes till Preveza och buss till Parga.
TRANSPORT
Det går taxibåtar till de två största stränderna, Valtos och Lichnos. Lokala bussar går till bland annat Igoumenitsa och Preveza några gånger om dagen.
NATTLIV & RESTAURANGER
Glafkos. Den trevligaste baren med utsikt över hela bukten. Det är platsen många greker uppsöker och baren är känd för sin imponerande drinkmeny.Arena, R Sereou, stor och trendig nattklubb. Techno och anpassat till turister. Vill du hitta ett område med färre turister, dit de lokala går, bör du uppsöka områdena bakom Glafkos.
Costello. Letar du efter en riktigt trevlig restaurang är detta stället att gå till. Den serverar gourmetmat och vin från hela världen. Beläget i Parga bys gamla kvarter.
Taverna to Souli. Perfekt för en ouzo i solnedgången tillsammans med några grekiska smårätter.
SEVÄRDHETER

Turistinformation ligger på kajen Anexartisias. Det är alltid en bra idé att titta förbi turistbyråerna för att få bra tips och vägledning.

Det är omöjligt att missa den venetianska borgen som blickar ut över Parga. Inte för att borgen är så fantastisk men eftersom den är synlig från alla delar av staden.

Såg du filmen The Blue Lagoon? Den spelades in runt småöarna Paxos och Antipaxos. En härlig utflykt.
STRÄNDER

Kroneri och Piso Krioneri, dessa två stränder ligger inom gångavstånd från Parga stad. Här kan du hyra både solstolar och parasoller. Barnvänligt. Men se upp med de minsta, stranden är inte särskilt långgrund.

Lichnos, ren och lugn strand som ligger i en liten vik. Vill du åka vattenskidor har du kommit till rätt ställe. Det finns ett vattensportcenter på stranden. Om aptiten är vässad efter alla aktiviteter i vattnet, finns mysiga tavernor och restauranger på flera ställen i strandområdet som ligger 3 km sydväst om Parga stad.

Valtos Det här är den överlägset bästa stranden. Det är 1,5 km lång med småsten och sand. Den har även ett vattensportcentra. En promenad genom olivlundarna från centrum gör du på 20 minuter. Du kan också ta båttaxi från hamnen. Det går varje halvtimme från 9:00 på morgonen.
SHOPPING

Du hittar keramik och läder i varannan affär. Mestadels är ganska inriktat mot turister. För att hitta äkta hantverk måste du leta lite. Fråga lokalbefolkningen.

Funderar på att köpa ny baddräkt innan resan? Glöm det. Den bästa affären för baddräkter och bikinis ligger i Parga. Skor är lite billigare, och mycket festligare än i Skandinavien.

Du kan glömma att köpa kläder, om du inte bara är ute efter en vanlig T-shirt för turister.