Sök resa
Palma Nova och Magaluf Reseguide

Palma Nova och Magaluf Reseguide

Grannbyarna Palma Nova och Magaluf – i vardagligt tal helt enkelt “Maganova” – är allt som många förknippar med Mallorca: En semesterort med höga hotell, långa stränder utan mycket av den ursprungliga bebyggelsen och charterturism och party som enda syfte. Här handlar det om sol, vattensporter, diskotek, mat och framför allt dricka i form av paraplydrinkar och hinkar med shots som intas med några helt andra än lokalbefolkningen. Men det är inte så hela året.

NÖJESMETROPOL

I båda städerna finns mängder av restauranger (inklusive alla fastfood-kedjor …), nattklubbar, musikbarer och diskotek som lockar med både skum- och popcorn-partys och Europas främsta techno / house / etc garage-.. -DJs. Det är ingen överdrift att säga att nattlivet är intensivt, Palmanova och Magaluf är allmänt kända som en nöjesmetropol under högsäsong. Här är skandinaviska Vikingbarer, engelska pubar och tyska bierhausen. Det finns även hotell som nästan uteslutande riktar sig till ungdomar och deras behov att leva livet. Du kan uppleva organiserade strandlekar och Miss Wet T-shirt tävlingar. Beroende på din synvinkel kommer du att uppleva Palmanova / Magaluf som antingen ett paradis utan motstycke – eller ett rent helvetet. Klientelet i Magaluf är ett hack yngre än i Palmanova.

AKTIVITETER

Stränderna är stora, långgrunda och välhållna (dels för att det är förbjudet att dricka alkohol vid stranden eller ta med sig flaskor dit), de har tilldelats EU: s Blå Flagg. I Palmanova är stranden är ca 500 meter lång, i Magaluf cirka 1 km. Det finns bra erbjudanden på olika aktiviteter: vattenskidor, parasailing, go-cart, tennis, dykning (du måste ha certifikat och försäkringar) och minigolf; här hittar du Golf Fantasia, Mallorcas bästa mini golfbanor (tre st. 18 hål) som ligger fint mellan vattenfall, grottor och tropiska trädgårdar. De är öppna långt in på natten.

Res till Palma Nova och Magaluf från Stockholm

Palma Nova     nätter     Se mer
Magaluf     nätter     Se mer

Res till Palma Nova och Magaluf från Göteborg

Palma Nova     nätter     Se mer
Magaluf     nätter     Se mer

Res till Palma Nova och Magaluf från Malmö

Palma Nova     nätter     Se mer
Magaluf     nätter     Se mer

Res till Palma Nova och Magaluf från Köpenhamn

Palma Nova     nätter     Se mer
Magaluf     nätter     Se mer

Mer om Palma Nova och Magaluf

UTFLYKTER

Mallorca är en spännande ö att upptäcka på egen hand. Det är en bra idé att hyra en bil och ta en tur till byarna på ön, kanske ut på spetsen av Cap de Formentor i norr, eller låta barnen får bestämma och ta en dag eller två i Acuacity, Aqua Park och / eller Marineland, alla ligger strax utanför Palma. Annars är det obligatoriskt med en shoppingrunda till huvudstaden Palma, där du måste se den stora katedralen.

Charterbolagen har också ett brett utbud av erbjudanden om utflykter, bland annat till klosterstaden Valldemossa, där kompositören Frederic Chopin bodde ett tag, de vackra droppstensgrottorna i Porto Cristo, Manacor, där de berömda Majorica-pärlorna odlas – och dessutom kan du välja mellan ett antal resor både på land och vatten som kretsar kring mat, dryck, bad och nöjen.

Varför inte också prova en tur med en glasbottenbåt eller ubåten Nemo?

UTANFÖR HÖGSÄSONG

Under våren och hösten är stämningen lite annorlunda och tystare. Då är Palmanova och Magaluf en bra utgångspunkt för den som vill spela golf. Mallorca är en av Europas bästa golfdestinationer och har fjorton banor (maj 2001) fördelade runt ön, fem av dem är inom 15 kilometers avstånd Palmanova och Magaluf är också en plats där långliggare tillbringar vintern. Dock kan vädret lite vad som helst; soligt och varmt, men också regn och sura, det är klokt att välja ett hotell med uppvärmd inomhuspool.

Palmanova och Magaluf har ungefär 35.000 bofasta invånare, men på sommaren kommer en bra bit över en halv miljon turister så här finns det gott om folk då. Många av dem är unga britter.