Sök resa
Oura Reseguide

Oura Reseguide

Moderna Oura och gamla Albufeira har praktiskt taget växt ihop. Centrumen för de två byarna ligger omkring 30 minuters promenad från varandra och längs vägen och runt dem ligger hotellanläggningarna tätt. Om du reser till Albufeira är det mycket möjligt att du faktiskt hamnar närmare Oura österut. vilket inte är så dumt. Oura är känt för sin kilometerlånga nöjesgata, “The Strip”, där stämningen är hög – och för dess utmärkta strand som du når genom att ta trapporna ner från staden.

HOTELL OCH STRÄNDER

Oura är Albufeiras “nya stadsdel”, med moderna faciliteter och bra standard. Området är fortfarande under utveckling och det dyker då och då upp nya hotell och faciliteter. Medan Albufeira får sin atmosfär från gamla stan framstår Oura som en ren turistdestination utan historia, men med en viss konstgjord charm. Den är inte otrevlig och definitivt livlig.

För att komma till stranden, Praia da Oura, måste man ta trapporna ner från höjden där The Strip slutar. Här är det meningslöst med rullstol. Stranden är liksom i Albufeira, bred, lång och bra – och präglas av spektakulära klippor. Det kan förekomma havsströmmar och eftersom du har Atlanten rakt ut är temperaturen något lägre än i Medelhavet. Även mitt på sommaren kan du uppleva dimbankar och lite kyla i luften men det är ett undantag, oftast är det bra och varmt och tryggt och okej från april till oktober, med högsäsong juni-augusti.

 

Res till Oura från Stockholm

Oura     nätter     Se mer
Oura     nätter     Se mer

Res till Oura från Göteborg

Oura     nätter     Se mer
Oura     nätter     Se mer

Res till Oura från Malmö

Oura     nätter     Se mer
Oura     nätter     Se mer

Res till Oura från Köpenhamn

Oura     nätter     Se mer
Oura     nätter     Se mer

Mer om Oura

RESTAURANGER, NATTLIV & SHOPPING

Butiker, restauranger, barer och klubbar är egentligen lika bra i Oura som i Albufeira centrum. Längs “The Strip” ligger de tätt packade och huvudsaklig sysselsättning, särskilt på kvällarna, är utan tvekan att gå upp och ner gatan i myllret av turister för att se på folklivet och kanske sätta sig ner en stund innan man spankulerar vidare till nästa bunkringsplats eller vattenhål . Överst i gatan ligger centrum, där finns snabbköp, specialbutiker, banker m.m.

Om du letar efter riktig shopping kan du åka med på utflykt till marknaden i Loule eller ta dig in till den regionala huvudstaden Faro. Och självklart bör du prova båda stränderna, turistshopparna och nattlivet i själva Albufeira.

SEVÄRDHETER OCH UTFLYKTER

Oura har inga egna sevärdheter av betydelse. Med en hyrbil (eller möjligen buss) har du många möjligheter att uppleva och se en hel del av det Algarve har att erbjuda. Vad sägs om en tur upp till Monchique-bergen med sina mandel-, apelsin- och olivlundar och frisk luft mättad med eukalyptus? Med bil kan du också nå “världen ände”, Cabo Sao Vicente, Europas yttersta punkt mot sydväst. Här var Henrik Sjöfararens navigationsskola och det är lätt att förstå att de portugisiska sjöfararna ville upptäcka vad som fanns bortom horisonten. Många av städerna är värda ett besök, till exempel: Faro, Portimão och Lagos. Den stolta portugisiska kulturen är mycket närvarande i dem alla.

I området runt Armação de Pêra hittar man några aqua parks och en kombinerad djurpark / marinpark och äventyrsbad; Zoomarine. De har alla sina egna bussar som plockar upp och levererar tillbaka. Försök också att få tid för en utflykt till Lissabon. Det tar ett par timmar att köra dit men är väl värt ansträngningen. Charterbolagen erbjuder utflykter till Lissabon, och dessutom lite av varje annat; t.ex. båtutflykter och kulturkvällar.

Om Oura blir lite tjatigt finns blomstrande byar längs kusten i båda riktningar (t.ex. Baleeira, Gale och Falésia) med bra stränder och restauranger.

KORT UTTRYCKT – PASSAR FÖR VEM?

Oura är en fjortis / ung tonårsdröm. Här är det möjligt att gå sig ordentligt bort längs The Strip samtidigt som geografin är så pass översiktlig att man inte kan tappa bort sig helt. Eller så kan man insistera på att få åka in till Albufeira med taxi medan föräldrarna sitter kvar på en tråkig restaurang i Oura. I grund och botten passar Oura för de flesta, förutsatt att du gillar en del liv och rörelse.