Sök resa
Oslo Reseguide

Oslo Reseguide

Norges huvudstad lockar horder av turister varje år, och med goda skäl. Oslo är staden man kan resa till året runt. Med kontinuerliga arrangemang, revyer och festivaler. Restauranger med mat från alla världens hörn, och några av de norges vackraste nationalskatterna på plats, är allt klart för en rolig, spännande och intressant vistelse i tigerstaden.

Oavsett vad man vill göra i Oslo, alla möjligheter är öppna för en helg i Oslo, oavsett om du reser med en grupp vänner, familj eller som ett par. Här är en lista över attraktioner som kan vara väl värda att besöka, bra ställen att shoppa, logi, mat och praktisk information.

Res till Oslo från Stockholm

Oslo     nätter     Se mer
Oslo     nätter     Se mer

Res till Oslo från Göteborg

Oslo     nätter     Se mer
Oslo     nätter     Se mer

Res till Oslo från Malmö

Oslo     nätter     Se mer
Oslo     nätter     Se mer

Res till Oslo från Köpenhamn

Oslo     nätter     Se mer
Oslo     nätter     Se mer

Mer om Oslo

SEVÄRDHETER:
Nasjonalmuseet for kunst, arkitektur og design: Består av tillämpad konst, National Gallery, Museum of Contemporary Art och Arkitekturmuseet.

Nationalgalleriet. Här hittar du den största offentliga samlingen av skulpturer, målningar och skulpturer.

Norska Folkemuseet:

Folkmuseet är ett av världens äldsta och största friluftsmuseer med 153 byggnader, en gamla stan och en stavkyrka från ca 1200. Ligger Bygdøy. På sommaren finns det massor av aktiviteter för unga och gamla.

Akershus fästning och Akershus Slott:

Medeltida slott från 1299. Ombyggt till renässansslott och utökat med en kanonbestyckad befästning från 1592. Här finns guidade turer under hela sommaren och i övrigt finns det händelser varje onsdag kväll. Mer information om detta finns i dagstidningarna i Oslo.

Oslo Reptilpark:

Med över 100 djur på display inklusive boaconstrictors, snokar, dvärg krokodil, geckoödlor, kameleonter, kameleonter, varanerna, bör det ge rädda glädje till alla. Ligger centralt i huvudgatan i centrala Oslo.

Kon-Tiki Museum: The Kon-Tiki Museum huserar de ursprungliga fartygen och föremål från Thor Heyerdahls världsberömda expeditioner. Väl lämpad för människor i alla åldrar med både filmvisningar och andra aktiviteter.

Vigeland Park: Ett måste vid en vistelse i staden. Här finns cirka 200 skulpturer skapade av Gustav Vigeland som också har tecknat parken. Frogner Park ligger runt Vigelandsparken.
Ställen att äta:

Indiska, Tyrian, japanska, franska, italienska, somaliska, thailändska, spanska och naturligtvis norsk mat är vad som finns på menyn på stadens många restauranger. Med andra ord är det möjligt att äta mat från alla världens hörn och i alla prisklasser.

Ekebergrestauranten

Den nya Ekebergrestauranten innehåller flera restauranger, bar / lounge, konferens- och mötesfaciliteter, banketter och bröllop och en magnifik andra våningen veranda med uteservering och fantastisk utsikt över Oslofjorden, öarna och båtliv.