Sök resa
Odense Reseguide

Odense Reseguide

Att dansa i Odense är något du gör, psykiskt eller fysiskt, vare sig du vill det eller inte. Stämningen är så bra att man helt enkelt inte kan låta bli. Speciellt inte det minsta.

Staden ligger ungefär mitt i Danmark på ön Fyn och är vida känt för sitt kulturella förflutna som inkluderar HC Andersen. Och honom kommer man inte från när man är här tack vare en fullvuxen tennsoldat staty som låter dig minnas sagornas säkra värld.

Det är också en av anledningarna till att många kallar Odense för barnens stad. En sanning när man också tänker på Fyrtøiet, där de fritt kan rumla runt.

Det bor cirka 200.000 människor här och staden är i framkant när det gäller forskning. Men det är inte därför du vill besöka för det finns mer spännande saker att utforska.

Platsen är som en blandning av småstad och metropol. Det är härligt grönt här med kullerstensgator som tar dig genom de smala gatorna med korsvirkeshus. Det finns också ett stort utbud av restauranger och caféer här.

Friluftsmuseet, Den Fynske Landsby, där man kan uppleva hur en dansk by såg ut på 1600-talet, är mycket spännande. Vill du ha mer modern kultur bör du ta en tur till Konsthallen Brandts, museet för fotokonst och Danmarks mediemuseum. Det är mycket känt för sin samtida konst.

 

Res till Odense från Stockholm

Odense     nätter     Se mer
Odense     nätter     Se mer

Res till Odense från Göteborg

Odense     nätter     Se mer
Odense     nätter     Se mer

Res till Odense från Malmö

Odense     nätter     Se mer
Odense     nätter     Se mer

Res till Odense från Köpenhamn

Odense     nätter     Se mer
Odense     nätter     Se mer

Mer om Odense

Shopping på gågatan Vintapperstræde är ett bra tips och när du har gjort det kan du lika gärna lägga ett besök på en av de två, eller båda, köpcentra här. Här ligger också Danmarks största köpcentrum, Rosengård, och inte minst, Skandinaviens största inomhus-basar, Bazar Fyn, med cirka 7.000 kvadratmeter exotiska och spännande produkter. På Sortebrødre torv är maten i fokus, speciellt på onsdagar och lördagar, då det är marknad här. Då bågnar det av läckra danska varor, såsom kött och ost.

Odense Zoo är också en spännande attraktion med djur- och fågelarter från hela världen. Som tidigare nämnts kommer du inte undan HC Andersen när du är här och ett besök på hans barndomshem är ett smart drag. I H. C. Andersens hus kan man studera skisser, teckningar och ursprungliga bokmanuskript. En spännande fördjupning i en spännande mans liv.“Slottet” är också värt att se där det ligger ungefär mitt i staden.Ursprungligen användes det för att hysa kungligheter som besökte Odense men idag är det politikerna som styr programmet.

Något utanför centrum ligger också ett av Danmarks finaste slott, Egeskov Castle som passar bra för utflykter och picknicks. Trädgården är idyllisk och vacker och flera museer piffar upp dina intryck.