Sök resa
Nice Reseguide

Nice Reseguide

Nice är vackert, ja, väldigt nice. Som ett arkitektonisk konstverk på den franska Rivieran ligger staden med sin berusande charm, smala gränder, fontäner, gallerier och besökare. Det är en riktig sommarstad, levande och minnesvärd.

Det är Frankrikes femte största stad men den näst mest besökta turiststad i landet. Den säger en del för så många människor kan inte ha fel. Mångfalden i kulturen, liksom färg på en duk, där minnena blir sittande länge.

Här kan du välja mellan gallerier, museer, parker, rullstensstränderoch otaliga andra godsaker.

Det är inte säkert att du får tid att uppleva allt, men: Matissemuseet – ett museum som hedrar den fantastiska konstnären Henry Matisse som förälskade sig handlöst i det vackra ljuset i området, Promenade des Anglais – en unik strandpromenad kantad med magnifika palmer , Castle Hill – en höjd med vackra ruiner och en fantastisk utsikt och den ryska katedralen – minnesmonument över Tsarevich Nicholas.

En annat måste när du är här är att besöka den gamla staden och vandra runt dess historiska minnen, gränder, besöka de trevliga kaféerna och butikerna innan du lägger kursen mot torget Cours Saleya, där det dagtid är möjligt att besöka marknader och olika bås med saftiga frukter, bland annat. På kvällen finns här också ett pulserande nattliv här och en god chans att utveckla sina franska känslor.

Res till Nice från Stockholm

Nice     nätter     Se mer
Nice     nätter     Se mer

Res till Nice från Göteborg

Nice     nätter     Se mer
Nice     nätter     Se mer

Res till Nice från Köpenhamn

Nice     nätter     Se mer
Nice     nätter     Se mer

Mer om Nice

KULINARISK

Liksom de flesta franska städer, är maten en upplevelse i sig. Fransmännen känner livets kulinariska njutningar och var inte rädd för att ta del av dem. Det finns flera restauranger där man kan äta dig både mätt och glad, eller bara glad och mer hungrig.

Du får allt från lokala specialiteter till det mer kända franska köket, och det skall helt enkelt bara avnjutas.

SHOPPING

Du kan enkelt handla bort hela semesterbudgeten och budgeten för de kommande tio semestrarna om du vill. Här hittar du de mest kända butikskedjorna, franska köpcentrum och kända designers inom alla genrer av kläder och accessoarer, till priser som känns.

Det finns också stora möjligheter att gå på jakt på de många marknaderna, särskilt antikviteterna kan glädja.

TRANSPORT

Nice Côte d’Azur flygplats ligger strax utanför centrum, men det går kollektivtrafik flera gånger i timmen och du kan också ta en taxi, om du har budgeterat för det, taxi här nere är löjligt dyrt.