Sök resa
Natal Reseguide

Natal Reseguide

Brasiliens nordöstra kust utmärker sig genom en skulptur-liknande skönhet. Längs den azurblå Atlanten snirklar det sig kritvita sanddyner och horisonten bryts endast av enstaka kokospalmer eller seglen hos vackert snidade fiskebåtar. Brasilien växer i popularitet och många researrangörer har inkluderat Natal i sitt ordinarie program.

Natal har 800.000 invånare och är en relativt stor stad men miljön präglas fortfarande av ett lantligt tempo där stranden och nattlivet dominerar. De mest populära strandaktiviteterna är utöver de vanliga baden och surfingen, “Dune buggy” -kjörning (köra jeep i sanddynerna) och skärmflygning. Ponta Negra är stranden som lockar flest besökare och ligger cirka tio kilometer utanför Natal. På helgerna är det fullt av människor och de har ett bra utbud av små restauranger och strandbarer, barracas, där du kan få en drink, serverad i kokosnöt.

Den nyfikna uppmanas också att ta en tur till kusten i regionen runt Natal. I söder ligger mer mysiga byar. Res till byn Pipa, som ligger i området runt Tribau do Sol och som har utmärkta barer och restauranger, eller till Pirangi do Norte, med stilla badvatten i naturliga havspooler.

I norr domineras landskapet av de enorma sanddynerna. Genipabu har mycket av detta, men också ett trevligt urval av restauranger. Fiskebyn Muriú är en annan populär utflykt.

Till Natal från Stockholm

Natal     nätter     Se mer
Natal     nätter     Se mer

Till Natal från Göteborg

Natal     nätter     Se mer
Natal     nätter     Se mer

Till Natal från Köpenhamn

Natal     nätter     Se mer
Natal     nätter     Se mer

Mer om Natal

I Natal och i det nordöstra Brasilien har man precis börjat bekanta sig med den växande charterturismen, men det är fortfarande den brasilianska som dominerar regionen. Natal är i själva verket i stort sett brasilianernas egen semesterort, så se till att komma hit medan situationen är som det är nu.
Resa runt

Staden har en bra busstrafik och bussar kör från Rodoviária Nova till olika stränder. Annars är det enklaste sättet att resa mellan stränderna och staden Natal med taxi.

Turistinformation ligger på Praia das Artistas, och på flygplatsen.

Machadao stadion – Det är en upplevelse att gå på fotbollsmatch i Brasilien, med soca-orkester och ett rullande hav av supporters.

Baía Formosa – En fiskeby med lite turism och fantastiska stränder.

Beachbuggytur – Jeeptur i det stora dynlandskapet norr om staden. Stränderna längst bort är skyddade.

Museu Câmara Cascudo, Av Hermes de Fonseca 1440 Tirol. Utställning av arkeologiska utgrävningar, Umbanda-religionens ritualer och om socker, läder och oljeindustrin.
SHOPPING
Brasiliansk musik – Ett utmärkt minne av resan.
Indianskt hantverk – Säljs till ett lågt pris i FUNAI-butiker (National Indian Association).
Hängmattor – Funktionella, dekorativa och välgjorda.
Snidade skulpturer – Vanliga Salvador och Cachoeira  Lädervaror – Skor, fotbollar, bälten, plånböcker och portmonnäer.
Candomblébutikker – Säljer rökelse, amuletter och keramikfigurer av afro-brasilianska gudar.
Natal Shopping, Av Senador Salgado Filho 2234, Candelaria, mellan Ponta Negra och centrum. Stort köpcentrum med restauranger, bankomater, bio och 140 butiker.

Centro de Artesanato, Praia dos Artistas. Trevligt ställe att söka efter billiga presenter.

SÄKERHET
Tillväxten inom turismen har inneburit att området har börjat locka småtjuvar. Passa värdesaker på bussen och stranden. Släpp inte ditt kreditkort ur sikte när du betalar, och behålla kvitto. Polis tel 232 74 04.
MAT
Feijoada – En köttgryta som serveras med ris och bönor. Den brasilianska nationalrätten.
Pirarucu ao forno – Den mest berömda fisken från Amazonas, ugnsbakad med citron och kryddor.
Vatapá – En fisk- och skaldjursrätt med en tjock sås av kassava, kokosnöt och palmolja.
Xinxim den galinha – kycklingbitar smaksatta med vitlök och citron.
Casquinha den Carangueijo – Fylld krabba.
Acarajé – Skållade bruna bönor, mosade och stekta i palmolja. Grytan innehåller torkade räkor, peppar och tomatsås.
Moqueca – En typ av sås eller gryta med fisk, räkor, ostron eller krabba. Som tillagas i lerkruka med palmolja och kokosmjölk.
STRÄNDER

Genipabu Beach – ligger 30 kilometer norr om staden och är känd för upp till 50 meter höga sanddyner. Vackra palmer och mörk sand. Lämplig för barn.

Praia da Pipa – ligger 85 km söder om Natal. En stad som växer och har en omtalat nattliv. Orörda stränder med ibland lugna vatten, sanddyner, klippor och naturliga pooler där du kan simma med delfiner. Lämplig för barn.

Ponta Negra – Ponta Negra är den mest populära av stränderna. Den har en tre kilometer lång strand, full av hotell och restauranger. Ligger 14 km söder om Natal. Inte barnvänlig.

Búzios – Förbi staden Búzios, som ligger 40 kilometer söder om Natal. Åk vidare och nå de underbara stränderna med vita sanddyner, kokospalmer, små gårdar och orörd regnskog.

Pirangi do Sul och Pirangi do Norte – Två trevliga, lugna, små byar med vackra stränder. 25 kilometer från Natal