Sök resa
Nantes Reseguide

Nantes Reseguide

Nantes är huvudstad i den nordvästra franska regionen Pays de la Loire. Men Nantes har också starka förbindelser med angränsande regionen Bretagne och är den historiska huvudstaden i regionen (men inte dess officiella huvudstad sen Napoleon).

Nantes var en gång en viktig hamn 50 km uppför floden Loire. Den växte rik på triangelhandel med Afrika och Västindien. Nantes är också känt för att vara Jules Vernes födelsestad. Regn är frekventa och se upp om det är soligt eftersom korta men häftiga stormar kan dyka upp lite närsomhelst. Bär alltid ett paraply eller regnrock när du går ut. Vintrarna är vanligtvis milda.
Flera välkända distrikt i Nantes:
Place du Commerce: Detta är centrum av staden och alla kommer att kunna visa vägen hit. Nära hittar du la Place Royale, le Quai de la Fosse, la rue Crébillon (känd för sina posh butiker)
Place du Bouffay: gamla Nantes, med många restauranger och känt för utländsk mat. Det finns också många barer.
Talensac: känt för sin marknad.
Decré: Et shoppingområde med gågator nära Bouffay.
Ile de Versailles: En ö i floden Erdre nära stadens centrum (man når den från spårvagnslinje 2). Hela ön är en japansk trädgård och är en trevlig plats att koppla av på.
Rue Crébillon: delvis gågata vid korsningen av la Place Royale och la place Graslin, där de viktigaste klädbutikerna är belägna. “Pour ceux qui ne compte pas leur argent” (för de som inte räknar sina pengar).
Quai de la fosse: Barer och prostituerade på helgerna. Kallas av lokalbefolkningen Quai de la fesse (Skinkornas Quay).
Butte St-Anne: väster om den place du Commerce, i quartier de Chantenay. Gamla byggnader och utsikt över den tidigare hamnen.

Le Quai des Antilles: En trevlig plats att ta en drink. Massor av barer och restauranger.

Res till Nantes från Stockhoolm

Nantes     nätter     Se mer
Nantes     nätter     Se mer

Res till Nantes från Göteborg

Nantes     nätter     Se mer
Nantes     nätter     Se mer

Res till Nantes från Köpenhamn

Nantes     nätter     Se mer
Nantes     nätter     Se mer

Mer om Nantes

Se
Château des Ducs de Bretagne, (hertigarna av Bretagnes slott) – Nantes historiemuseum – utställningar
Cathédrale Saint Pierre och dess två kryptor där kyrkans skatter och historien om domkyrkan visas. Bredvid Château des Ducs de Bretagne.
Musée des Beaux-Arts (Fine Arts Museum), Rue Clémenceau. Mycket vacker byggnad med en utmärkt samling konst och tillfälliga utställningar.
La Chapelle de l’Oratoire. Rue Henri IV. Nära till både Slottet och Domkyrkan.
Placera Maréchal-Foch. Innehåller en av de få exisisterande statyerna av Ludvig XVI, den halshuggne kungen, kvar i Frankrike
Le Passage Pommeraye. Ett köpcentrum mellan la rue Crébillon och la rue de la Fosse som byggdes på 1800-talet.
l’Ile de Versailles, en fridfull ö i Erdre med en japansk trädgård.
Le Cours Cambronne. Några steg från la place Graslin med kejserliga byggnader.
La Place Mellinet. Har lite av den restaurerade arkitekturen i Nantes och består av åtta helt symmetriska hus byggda runt en oktagon. 200 meter från hamnen och från Maillé-Brézé.
Place du Bouffay. En gågata mellan hertigarna av Bretagnes slott, Saint Pierre-katedralen och la Place du Commerce; medeltida kvartalet Nantesvieux känt för sin Bretagne-kultur och för pubar och restauranger.
Ile Feydeau, magnifik arkitektur från 1700-talet. Redarnas hus i de skulpterade “mascarons” och balkonger av smidesjärn illustrerar rikedomarna som ackumulerades vid tidpunkten för triangelhandeln.
Le Maillé-Brézé, ett örlogsfartyg (som aldrig såg en strid) som legat förtöjt i Nantes i många år och som är öppet för besökare
Jules Verne Museet, på Butte Sainte Anne, som just har totalrenoverats. Har en mycket bra samling av minnessaker och föremål förknippade med Jules Verne. Där finns också en mycket fin utsikt över hamnen i Nantes.
Det nya Palais de Justice på Île de Nantes, designat av Jean Nouvel och byggt 2000.
La Tour LU (LU Tower) – ett pittoreskt torn som vaktar ingången till en tidigare LU kexfabrik.
lieu unique, centrum för atypisk konst innehåller en restaurang, bar, en butik, teatrar, etc.
Musée Thomas Dobree.
Le Jardin des Plantes (Garden of Plants), som ligger strax utanför centralstationen (North exit).
Le Marché Talensac, den största marknaden, full av lokala råvaror av hög kvalitet.

Machines de l’Ile (Maskiner från Isle of Nantes), en utställning av fantastiska mekaniska djur inklusive den stora elefanten där du kan ta en åktur. Ta spårvagn linje 1 till Chantiers Naval, gå sedan över bron. Priset är runt 6 €.

Nantes har många restauranger! Området är berömt för fint vin och skaldjur. Dessutom är denna region i Frankrike känd som födelseplatsen för crêpes. För en mer välsmakande variant, prova galettes de Sarrasin (bovete crêpes).

Nantes nattliv är koncentrerat i Bouffay områdetj men det finns också många barer och nattklubbar i närheten av Place du Commerce och Théâtre Graslin.